L’exposició ‘Arquitectures arran d’aigua’, fruit de la col·laboració d’AxA i la Fundació Mies van der Rohe, amb el comissariat del geògraf Francesc Muñoz, a Shanghai
Us convidem a visitar l’exposició Arquitectures arran d’aigua, fruit de la col·laboració d’Arquitectes per l’Arquitectura i la Fundació Mies van der Rohe, amb el comissariat del geògraf Francesc Muñoz, a Shanghai a partir del 24 de setembre i fins el 20 de novembre. En el marc de la Shanghai Urban Space Art Season, SUSAS 2023,
la biennal d’art urbà de Shanghai, sota el títol de Metrobiosis, posa el punt de mira sobre el tema de la convivència entre les persones i la natura, “la simbiosi entre l’ecologia i la metròpoli” i en aquest context la Fundació Mies van der Rohe hi porta dues exposicions que es mostren en un magatzem transformat en patrimoni industrial recuperat a primera línia de mar:
Arquitectures arran d’aigua
L’exposició va ser presentada per primera vegada al Museu Marítim de Barcelona amb una selecció d’obres de l’Arxiu dels EUmies Awards, fruit de la col·laboració amb AxA i amb el comissariat del geògraf Francesc Muñoz. La mostra narra les particulars històries d’aquestes arquitectures que construeixen nous espais de relació de la ciutat amb l’aigua. Justament, els espais portuaris constitueixen un dels territoris on la transformació de la ciutat europea contemporània s’ha mostrat amb més intensitat.
Inviting Life
Stella Rahola Matutes i Roger Páez presenten una reinterpretació de la intervenció Inviting Life realitzada al Pavelló Mies van der Rohe amb MEATS Elisava. Una peça de travertí del Pavelló mostra els canvis que transformen els materials per efectes naturals. El creixement de molses i líquens sobre les pedres del Pavelló sovint es veu interromput per tasques de manteniment que busquen donar al Pavelló un aspecte d’invariabilitat que correspongui a la seva imatge mítica i prefixada. Aquesta peça mostra l’efecte del biòtop del jardí sobre els materials del Pavelló i els vincles amb altres agents orgànics creen un desequilibri, una tensió, que pot produir un canvi que evidencia que la matèria mai no és estable.