Nous contenidors d’art a Noruega

Nous contenidors d’art a Noruega

Dijous 27 de juny tindrà lloc una xerrada entre Jens Richter, Magnus Wåge i Mara Partida (AxA)

Noruega ha dut a terme una modernització radical dels seus museus. Dos dels més destacats -el Museu Munch d’Oslo i el Kunstsilo de Kristiansand– són obra de l’Estudi Juan Herreros i Jens Richter de Madrid i Mestres WågeMendozaPartida i Bax Studio de Barcelona, respectivament.

El proper dijous 27 de juny tindrà lloc de forma co-organitzada amb l’Ambaixada de Noruega, una xerrada entre Jens Richter, Magnus Wåge i Mara Partida per conèixer els seus projectes i la seva experiència de treball a Noruega, amb la particularitat que el nou Munch és un museu vertical de nova construcció i el Kunstsilo una innovadora transformació d’un silo clàssic. Tots dos signifiquen un canvi radical tant per al paisatge urbà com per a l’exhibició de l’art que alberguen.


Jens Richter

Es va unir a Herreros Arquitectos el 2006, on va ser nomenat director de l’oficina el 2010 abans de convertir-se en soci d’estudioHerreros des de la seva fundació el 2014. A partir de llavors, Jens ha participat en els projectes més reconeguts d’estudioHerreros supervisant la construcció del Nou Museu Munch a Oslo, Noruega, obert al públic el 2021; la finalització del centre d’esdeveniments multiformat Ágora-Bogotá el 2018 a la capital colombiana, i el desenvolupament de noves zones residencials com el complex residencial Mistral a Marsella, França, i l’edifici d’habitatges híbrids a Sant Boi, Barcelona. Jens és conferenciant habitual i crític convidat en diverses universitats i institucions acadèmiques d’Europa, Nord-amèrica i la Xina.

Magnus Wåge

Graduat de l’escola d’arquitectura d’Oslo el 2003. El 2005 funda Mestres Wåge Arquitectes a Barcelona amb Maria Mestres. Avui l’oficina té sucursal a Barcelona i Oslo. Des de 2010 és el professor responsable i coordinador professional del tercer any a l’escola d’arquitectura de Bergen i col·labora puntualment amb altres escoles com a crític extern i docent; ha estat membre de diversos jurats en concursos d’arquitectura.

Ha guanyat nombrosos concursos nacionals i internacionals, entre ells el museu Kunstsilo, recentment inaugurat, l’escola de cultura a Kristiansand; el Node Nàutic a Barcelona; l’estació de Flytårnet per a la nova línia de metro a Oslo; i l’Ajuntament de Førde. Amb aquest últim projecte, l’estudi va ser finalista als premis FAD Internacional i al premi noruec Arkitekturprisen.

Actualment està desenvolupant l’estació de metro Flytårnet a Oslo, la Universitat de Nàutica al port de Barcelona.

Mara Partida

Mara Partida combina la seva activitat professional amb l’acadèmia i la investigació. És professora Dra. a l’ETSAB UPC des de 2008, i ha estat Professora Convidada en diferents universitats internacionals, com DRURY a Missouri, EUA, CHINA ACADEMY of ARTS dirigida pel professor Wang Shu (Premi Pritzker).

Va ser sòcia principal de MX_SI fins a 2016, quan va fundar Mendoza Partida juntament amb Héctor Mendoza. Al llarg de la seva carrera, ha guanyat importants concursos nacionals i internacionals avui en dia construïts, com el Centre Federico García Lorca a Granada, el Serlachius Museum Gösta a Finlàndia, l’ARTsauna a Finlàndia, el ROG art center a Eslovènia, el KUNSTsilo a Noruega, el Museu Infantil Yancuic a Ciutat de Mèxic, etc.

Actualment està desenvolupant projectes rellevants a nivell nacional, com l’Arxiu de la Ciutat de Barcelona CAN BATLLÓ, la seu del Ministeri d’Hisenda a Cadis o el Museu de Prehistòria i Arqueologia de Cantàbria (MUPAC) a Santander.

El seu treball ha estat guardonat pel CSCAE amb el premi d’arquitectura internacional a Espanya 2013, premi Plecnik a Eslovènia, premi FAD, Biennal d’Arquitectura Espanyola, Iconic Awards- Best of the Best, o nominat pel premi Mies Van der Rohe entre altres.


Organitza: Centre Obert d’Arquitectura

Sala d’Actes | Plaça Nova 5, 1ª planta | a les 19:00h. | entrada gratuïta