Concurs internacional d’idees per a joves arquitectes – Barcelona 2026 Capital Mundial de l’Arquitectura

Concurs internacional d’idees per a joves arquitectes – Barcelona 2026 Capital Mundial de l’Arquitectura

Fins el 5 d’agost presentació d’idees per transformar 10 mitgeres a Barcelona

Fem una crida als joves arquitectes d’arreu del món a concursar amb les seves idees per resoldre una problemàtica real a la ciutat de Barcelona.

Prenent la nominació de Barcelona com a Capital Mundial de l’Arquitectura 2026 per la UNESCO-UIA com a oportunitat per divulgar i debatre globalment sobre el valor afegit de la qualitat de l’espai urbà i el seu impacte en la qualitat de vida a les ciutats, l’Ajuntament de Barcelona amb la Fundació Mies van der Rohe llança un concurs internacional d’idees per remodelar 10 mitgeres als 10 districtes de la ciutat de Barcelona.

Un repte emmarcat en un esdeviment efímer com és la capitalitat mundial de l’arquitectura, que busca deixar un llegat durador que doni respostes permanents a situacions reals. Busquem idees que resolguin el trencament en el paisatge i la fractura en el teixit urbà que suposen aquestes parets anònimes divisòries de propietats, exposades a la visió en permanent estat provisional. Propostes que a més de millorar l’impacte visual d’aquestes parets, resolguin els problemes constructius i d’habitabilitat i les transformin en façanes que aportin solucions a l’espai públic.
El període de presentació d’idees estarà obert fins al 5 d’agost.
Tota la informació del concurs es pot consultar aquí.