Acte institucional de distinció de col·legiats i tres medalles del CoAC per la Llei d’Arquitectura

Acte institucional de distinció de col·legiats i tres medalles del CoAC per la Llei d’Arquitectura

El proper dilluns 16 d’octubre a les 12.15 h es durà a terme a la Sala d’Actes de plaça Nova l’Acte institucional de distinció dels col·legiats, en el qual es farà un reconeixement als companys arquitectes que aquest any han fet cinquanta anys de col·legiació, lliurant-los la Insígnia del Cinquantenari. El president emèrit d’Arquitectes per l’Arquitectura, Ignacio Paricio, farà una laudatio introductoria amb motiu de la llei d’arquitectura.


Enguany, fan cinquanta anys de col·legiació: Antoni Amargós, Ramon Artigues, Lluís-Julià Brau, Pere Casajoana, Alfred Fernández de la Reguera, Enric Garcés, Josep M. Garreta, Francesc de P. Labastida, Xavier López Rey, Lluís Millet, Alfred Miralles, Joan-Antoni Páez, Jesús Pérez, Isidre Poudevida, Francesc-Javier Pouplana, Valentí Provensal, Josep-Lluís Roca de Viñals, Alfons Soldevila, Miquel-Àngel Soriano-Montagut .

Exemples dels projectes que han dut a terme al llarg de la seva vida es podran visitar a l’exposició fotogràfica que s’inaugurarà finalitzat l’Acte Institucional. L’exposició “50 anys d’arquitectura. 1967-2017” es podrà veure a l’Altell del COAC fins el 28 d’octubre.

En el transcurs de l’acte, el Col·legi agrairà les donacions de fons documentals i bibliogràfics realitzades el darrer any a l’Arxiu Històric i la Biblioteca. Ll’Arxiu Històric ha ingressat els següents fons:
– Cartell de presentació de la subhasta dels dibuixos de la 85a promoció d’arquitectes de l’ETSAB
– Documentació sobre el conjunt d’aixecaments de la font monumental de la plaça d’Espanya
– Arxiu Lluís Clotet i Arxiu Clotet-Tusquets
– Arxiu Ponsetí
– Arxiu Òscar Tusquets
– Arxiu Ignasi Paricio i Arxiu Clotet-Paricio
– Documentació de les obres de Barcelona de Josep M. Jujol
– 12 plànols i un llibre de l’arquitecte Fàbregas Vehil
– Arxiu Josep M. Fargas i Enric Tous
– 1 llibre i 2 àlbums de fotografies sobre l’obra de J.B. Serra
– Documentació d’obres d’Emili Donato sobre la volta catalana
– Documentació escrita i plànols del projecte Illa Diagonal

Per la seva banda, la Biblioteca ha rebut la donació de llibres i manuscrits per part de Josep Lluís Montserrat Garcia.

Tres Medalles COAC per a la Llei de l’Arquitectura
Enguany, durant l’Acte Institucional també es lliuraran tres Medalles COAC, que el Col·legi entregarà a Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, a Santi Vila, conseller d’Economia i Coneixement, i al Parlament de Catalunya, per la seva dedicació i contribució en l’elaboració i posterior aprovació de la Llei de l’Arquitectura.
Per últim, i com és tradició, l’església de Sant Felip Neri (pl. Sant Felip Neri, 4 de Barcelona) acollirà el mateix dilluns a les 19 h una missa en memòria dels col·legiats traspassats el darrer any.