Així serà el nou Palau Blaugrana

Així serà el nou Palau Blaugrana

La proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes guanya el concurs arquitectònic del nou pavelló del Barça

Publicat el dissabte 30 de gener de 2016 al diari ARA

Mentre el seu equip de bàsquet estava disputant la pròrroga contra el Laboral Kutxa, el Barça va comunicar que el jurat de l’Espai Barça havia escollit per unanimitat la proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes com a guanyadora del concurs arquitectònic del nou Palau Blaugrana.

Les obres del nou Palau Blaugrana començaran durant la temporada 2017-18 i finalitzaran durant la campanya 2019-20. El complex del nou Palau s’ubicarà a l’actual ubicació del Miniestadi, a tocar de la nova estació Camp Nou de la Línia 9, i comptarà amb tres espais que podran funcionar independentment: un gran pavelló multifuncional amb capacitat per a 10.000 espectadors, una pista auxiliar amb capacitat per a 2.000 espectadors i una pista de gel complementària.

fcbarcelona1

La presentació del projecte de construcció del nou Palau Blaugrana tindrà lloc en un acte públic que se celebrarà en les pròximes setmanes.

“Aquesta decisió és un pas més del procés Espai Barça. És una fita important triar l’equip que ens acompanyarà en aquest procés. Estem molt satisfets amb la tria”, ha explicat el directiu i comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix en declaracions a Barça TV. “Volem felicitar els sis equips que han treballat i que han mostrat molta qualitat. A vegades et quedaries amb una mica de cadascun. També volem felicitar el jurat, el Col·legi d’Arquitectes i l’Ajuntament, que hi han posat moltes hores, igual que també la Comissió Tècnica”, ha afegit.

“El nou pavelló recull coses de l’antic Palau que volem transportar al nou. La proposta ha recollit la disposició de les graderies i, en aquest sentit, recorda l’esperit del Palau antic. Serà més modern, més gran i espectacular en molts aspectes”, ha explicat Jordi Moix.