Carme Pinós: ‘Quan treballes a la ciutat, el client més important sempre és la ciutat’

Carme Pinós: ‘Quan treballes a la ciutat, el client més important sempre és la ciutat’

Carme Pinós (Barcelona, 1954), sòcia d’AxA, és una de les arquitectes catalanes més reconegudes internacionalment. La setmana vinent inaugura a Melbourne el seu MPavilion, una estructura temporal que al llarg de quatre mesos acollirà tota mena d’actes culturals oberts gratuïtament al públic. Entrevista d’Esther Vera, directora de l’ARA a una de les arquitectes més reconegudes del món.

Publicat al Suplement de l’Ara, diumenge 7 d’octubre de 2018

 

Carme Pinós (Barcelona, 1954) és una de les arquitectes més reconegudes internacionalment. La setmana vinent inaugura a Melbourne el seu MPavilion, una estructura temporal que al llarg de quatre mesos acollirà tota mena d’actes culturals oberts gratuïtament al públic. Com ha passat en el que va dissenyar l’any passat Rem Koolhaas o amb els dels altres tres arquitectes que han participat fins ara en aquesta curiosa iniciativa de mecenatge privat, el pavelló situat ara als Queen Victoria Gardens de la ciutat australiana es traslladarà a partir del febrer a un altre lloc perquè es tracta d’una donació de la fundació Naomi Milgrom per elevar el nivell del disseny i l’arquitectura del país. És un petit projecte, als antípodes del que està dissenyant a Guadalajara, a Mèxic, on ja va fer la seva famosa
Torre Cube –seleccionada a l’exposició central de l’encara oberta Biennal d’Arquitectura de Venècia–, i ara es prepara per a un projecte lligat a la universitat de 97.000 quadrats que inclou dissenyar una gran zona comercial amb hotels i habitatges. I, finalment, comença a ser profeta a la seva pròpia terra i ara mateix ha pogut construir tota una plaça al centre de Barcelona. La plaça de la Gardunya l’ha dissenyada tota, des del darrere de la Boqueria fins a l’Escola Massana, els edificis d’habitatge públic del davant i, esclar, la plaça mateix.

Llegeix tota l’entrevista aqui: CarmePinos_diumenge_1538863201