Celebrem els 50 anys de l’Arxiu Històric del CoAC

Celebrem els 50 anys de l’Arxiu Històric del CoAC

El 7 d’octubre a partir de les 19 h, coincidint amb el Dia Mundial de l’Arquitectura, el CoAC celebra els 50 anys de l’Arxiu Històric amb una festa on també s’inaugura una exposició de gran format que commemora l’efemèride

Conduït pel presentador Òscar Dalmau, usuari habitual de l’Arxiu, l’acte repassarà els seus orígens, evolució i reptes de futur, i comptarà amb diversos parlaments institucionals. Hi són convidades també les famílies que han donat el seu fons, contribuint de manera decisiva a fer-lo créixer. 

Vine a la festa!

50 anys en 130 dibuixos per a l’exposició
El mateix dia s’inaugurarà 50 anys de l’Arxiu Històric, una exposició de gran format que es podrà visitar a l’Altell i l’Espai Picasso de la seu del COAC a Plaça Nova, una oportunitat única per veure juntes les peces més emblemàtiques dels fons que conserva l’Arxiu. I per conèixer amb més detall aquestes peces, s’han organitzat visites comentades a les quals és necessària la inscripció prèvia.

Premi Nacional de Cultura
La celebració coincideix amb el Premi Nacional de Cultura que el COAC ha rebut aquest 2019. El guardó li ha atorgat el CoNCA per la labor en la reivindicació del valor arquitectònic i patrimonial arreu de Catalunya i, concretament, per la feina de l’Arxiu, que ha esdevingut un centre de documentació clau per a arquitectes i historiadors i que “prestigia l’arquitectura catalana”.Un referent per a l’estudi de l’arquitectura catalana
Des del 1969, l’Arxiu Històric s’ha encarregat de recuperar i conservar el patrimoni documental que generen els arquitectes i el món de l’arquitectura. Així, custodia els fons de més de 150 arquitectes d’arreu del territori català, fruit, sobretot, de donacions, que l’han fet créixer al llarg del temps i l’han convertit en un dels centres de documentació més importants d’Europa amb més de 2.000.000 de documents —entre plànols, cartografia, esbossos, dibuixos, publicacions, fotografies, correspondència i arxius audiovisuals—, referència per als investigadors i un patrimoni per als col·legiats i col·legiades.