Cicle de conferències 'Converses d'Arquitectura'

Cicle de conferències 'Converses d'Arquitectura'

El proper 3 de desembre comença el cicle organitzat des d’Arquitectes per l’Arquitectura, que es cel·lebrarà els dijous de manera quinzenal a l’espai Barcelona Trespa Design Center,  en 12 xerrades consecutives fins el maig del proper any.

‘Els temes a abordar, des del punt de vista de l’arquitectura, són múltiples. Els professionals que els tracten, d’una o altra manera i conjunta o específicament, també. Des d’Arquitectes per l’Arquitectura hem volgut posar el focus sobre alguns d’ells per tal xerrar-ne de manera distesa en el cicle de conferències que, amb el patrocini de Trespa i el comissariat de l’Enric Llorach, hem organitzat. El resultat és ‘Converses d’arquitectura’, amb 36 equips i 12 moderadors convidats, que s’organitzaran al voltant de 12 taules formades per 3 equips i 1 moderador cadascuna d’elles. 

Els temes a tractar seran diversos, inconexos aparentment entre si però dins de l’òrbita arquitectònica: la connexió històrica entre l’arquitectura balear i la catalana, el disseny i la producció d’objectes, la plausible recuperació de la ironia en la pràctica, la irrupció dels processos participatius, la saviesa de la tradició, l’aplicació de múltiples referències en un mon globalitzat, l’ús de solucions constructives de baix cost com a motiu, l’arquitectura trobada al petit format, l’autonomia de l’edifici respecte a l’entorn, la preeminència estructural en certes situacions, la intrusió de nous elements en espais preexistents o el sempre condicionant tema del gran tamany respecte al propia producció del detall.

S’ha afegit, però, una doble capa a la lectura de cadascun dels temes. Dels equips de cada taula, 2 serán estudis joves d’àmbit geogràfic local i, el tercer, serà l’element discordant.
Aquest element serà, en quatre dels casos, un arquitecte d’una generació superior, per tal d’explorar els possibles vincles que s’endevinen, o no, amb els estudis emergents.

En els quatre casos següents, un equip amb seu a Madrid. Sempre es parla de les diferents escoles estatals, però poques vegades ens trobem en una taula per xerrar d’allò que són amb seguretat més afinitats que diferencies.

Finalment, quatre equips radicats a l’estranger, on podrem veure com diferents cultures arquitectòniques aborden les mateixes problemàtiques des de la disciplina.

Les trobades seran els dijous a les 19h a l’espai Barcelona Trespa Design Center amb una freqüència quincenal, respectant les festivitats marcades al calendari.

L’accés a l’espai serà lliure, però l’aforament és limitat. Properament s’entregarà la programació amb les dates de cada taula.

Per a qualsevol dubte, poseu-vos en contacte via e-mail a info@arqxarq.es’