Ravetllat guanya el concurs per dissenyar els habitatges de lloguer municipal a la Font Verda

Ravetllat guanya el concurs per dissenyar els habitatges de lloguer municipal a la Font Verda

La proposta de l’estudi liderat per Pere Joan Ravetllat (AxA) guanya el projecte de 17 habitatges de protecció pública de lloguer i una planta d’aparcament soterrani

Publicat a Som Granollers el 6 d’abril de 2021

El projecte arquitectònic del bloc d’habitatges municipals per al lloguer social que l’Ajuntament de Granollers vol construir al número 187 del passeig de la Muntanya –al barri de la Font Verda– ja té estudi. Ravetllat Arquitectura, SCP ha estat l’empresa que ha guanyat el concurs d’entre les 26 ofertes rebudes. La proposta de disseny arquitectònic de l’estudi liderat per Pere Joan Ravetllat té un pressupost de 302.128 euros. Es tracta d’un projecte de 17 habitatges de protecció pública de lloguer i una planta d’aparcament soterrani.

Com a segon pas, per acabar de formalitzar el contracte s’iniciarà un procediment negociat sense publicitat amb el primer classificat. En aquesta fase, l’estudi haurà de presentar una proposta més concreta del projecte d’habitatges.

Ravetllat Arquitectura és l’estudi que ha ideat, entre altres projectes, l’Aparcament de les Hortes de Caldes de Montbui, la reforma del Mercat de Sant Antoni de Barcelona i la superilla al barri, i habitatges com Can Sant Joan de Rubí i la Casa-fàbrica Can 60 a Barcelona. L’estudi se centra especialment en l’àmbit públic i els projectes s’aborden des d’una òptica urbana i de relació amb l’entorn.

Així, mentre aquest projecte d’habitatge social podrà començar a caminar, el concurs per al projecte arquitectònic dels 12 habitatges al número 25 del carrer Ramon Berenguer III –al barri de l’Hostal– ha quedat desert, malgrat que s’hi han presentat 25 ofertes.

En conjunt, de fet, s’han presentat al concurs 51 propostes de 32 despatxos, ja que la majoria dels equips han optat per participar en la redacció dels dos projectes. Els participants han hagut de superar una preselecció del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.