El degà del CoAC, Lluís Comerón, elegit nou president del CSCAE

El degà del CoAC, Lluís Comerón, elegit nou president del CSCAE

El degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Lluís Comerón, va ser elegit el passat dijous 16 de novembre nou President del Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España (CSCAE). El degà substitueix en el càrrec a Jordi Ludevid Anglada, degà del COAC entre el 2006 i el 2010. Lluís Comerón prendrà possessió el pròxim mes de gener de 2018, amb un mandat de quatre anys.


El nou president defensa un model del CSCAE en el qual es potencií la col·laboració dels Col·legis amb un projecte col·lectiu per als arquitectes i l’arquitectura, capaç de liderar les transformacions actuals, millorant el reconeixement social de la professió i les condicions professionals dels arquitectes.

Es destaquen les propostes per posar en valor l’arquitectura com una Llei de l’Arquitectura o un Pacte per la Renovació Urbana, així com per millorar les condicions de l’exercici professional, competitivitat i diversificació dels arquitectes, la formació permanent i l’adquisició de coneixement expert dels arquitectes.

El president electe impulsarà instruments de suport a la presència i activitat internacional del col·lectiu, el seguiment i promoció de l’aplicació adequada de la nova llei de contractes i promoure la vinculació dels col·legiats amb seus els Col·legis, especialment els arquitectes joves i acabats de titular.

A les eleccions del CSCAE es van presentar, a més de Lluís Comerón, altres tres candidats: Antonio García Herrero, Joaquín Mañoso i Fernando Nasarre y de Goichoechea.