Disseny i construcció sostenible d’un aguait

Disseny i construcció sostenible d’un aguait

Taller de Josep Bunyesc i Pepa Morán [arquitectes] | Disseny amb fusta i materials del lloc d’un habitacle mínim transportable (un aguait) per observar la fauna del Parc del Montsant | 14 -17 nov.

L’objectiu del taller consisteix a dissenyar amb fusta i materials del lloc un habitacle mínim transportable (un aguait) per observar la fauna del Parc del Montsant.

La proposta pretén explorar sistemes de construcció amb materials locals i sostenibles que donin resposta a necessitats funcionals com les d’un aguait. També es planteja una reflexió sobre la integració de l’arquitectura de l’aguait en el paisatge on es preveu instal·lar-lo, així com un assaig sobre construccions lleugeres i transportables que tinguin garantides les necessitats bàsiques de confort i funcionals per contemplar la fauna. La metodologia del taller combina, generant una experiència individual i d’empoderament col·lectiu, la formació teòrica, mitjançant conferències sobre arquitectura sostenible i arquitectura del paisatge, i la pràctica, a partir del taller de disseny i construcció col·lectius de l’aguait.

Programa Dijous 14 de novembre 19 h, arribada a la Morera de Montsant i presentació del centre d’art. 20 h, conferència sobre construccions orgàniques i in situ. 21 h, sopar.

Divendres 15 de novembre 9.30 h, visita a l’entorn de la Morera amb els tècnics del Parc del Montsant per parlar de l’ecologia del paisatge de l’entorn i les necessitats de l’aguait. 10.30-13.30 h, taller de disseny de l’aguait. 14-15 h, dinar. 15-18.30 h, taller de disseny de l’aguait: construcció de maquetes i prototips. 18.30 h, conferència sobre construcció sostenible en fusta. 19.30 h, presentació pública de les propostes de disseny i tria col·lectiva de l’opció guanyadora.

Dissabte 16 de novembre 9.30-13.30 h, taller de construcció. 14-16 h, dinar de pícnic a l’entorn de la Morera. 16-18.30 h, taller de construcció. 18.30 h, conferència sobre arquitectura del paisatge. Diumenge 17 de novembre 9.30-13.30 h, taller de construcció. 14 h, dinar i final del taller.

Professors Josep Bunyesc. Doctor arquitecte. Especialista en construcció eficient, rehabilitació energètica i construcció amb fusta. Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya l’any 2012, en la categoria d’Arquitectura i Espai Públic. www.bunyesc.com / Pepa Morán. Arquitecta i paisatgista, coordinadora del Màster en Paisatgisme (ETSAB-UPC). Especialista en arquitectura del paisatge i espai públic. Membre fundador de Paisea Landscape Magazine. www.pepamoran.com www.l-obrador.cat/www.mblandarch.com

Cost Taller: 170 €, inclou els 3 dinars. Estada: 60 €, tres nits (les habitacions són compartides); els esmorzars i els sopars no estan inclosos (l’espai té cuina comunitària).

Inscripcions AQUI