Dominat l'incendi a l'Escola d'Art de Glasgow | Mackintosh Building

Dominat l'incendi a l'Escola d'Art de Glasgow | Mackintosh Building

Publicat dissapte, 24 de maig del 2014, al 324

Un dels edificis més emblemàtics d’Escòcia, l’Escola d’Art de Glasgow –una de les obres més importants de l’arquitecte i dissenyador Charles Rennie Mackintosh— ha patit un incendi divendres al matí.

A última hora de la nit, els bombers han declarat que ja havien dominat el foc i han fet una primera estimació segons la qual un 90% de la construcció seguiria sent “viable” així com el 70% del seu contingut.

El foc ha començat, segons alguns testimonis, just abans de les 11.30 als estudis situats a les golfes d’aquest edifici de cinc plantes, després de l’explosió d’un projector, un incident que s’ha saldat sense víctimes, segons ha dit la BBC.

L’escola d’art ha explicat en una piulada (twitter) que s’havia treballat per protegir les persones que eren a l’edifici:

Update from @scotfire_west: “The priority.. has been to protect life but salvage operations are also underway” full: http://www.firescotland.gov.uk/news-campaigns/news/2014/05/ongoing-fire-in-glasgow-city-centre.aspx

L’edifici és una construcció d’Art Noveu que va tardar 12 anys a construir-se i que, després d’obrir les portes el 1909, va marcar el naixement d’un nou estil d’arquitectura europea del segle XIX.