El Barça ja sap els finalistes dels concursos arquitectònics del seu nou estadi

El Barça ja sap els finalistes dels concursos arquitectònics del seu nou estadi

Comença la segona fase amb la selecció de vuit equips formats, la majoria, per un estudi internacional i un de local que presentaran propostes per al nou Camp Nou, i sis més, per al nou Palau Blaugrana

Publicat el 8 de setembre de 2015 al diari ARA

El Barça ha escollit els finalistes dels concursos de selecció dels projectes arquitectònics per a la construcció del nou Camp Nou i el nou Palau Blaugrana, que van començar el 5 de juny. El jurat ha escollit vuit equips formats, la majoria, per un estudi internacional i un de local que prepararan les seves propostes arquitectòniques per a l’estadi, i sis equips més que faran el mateix per al nou Palau, basat en la recomanació feta per la comissió tècnica, formada per l’equip de l’Espai Barça i dos arquitectes que representen el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

El jurat i el comitè tècnic de l’Espai Barça es van reunir ahir a la tarda fins a última hora de la nit per fer la selecció dels finalistes d’entre de tots els participants, un total de 45 equips per als dos concursos. El jurat està encapçalat pel president Josep Maria Bartomeu, que avui a primera hora del matí ha viatjat a Ginebra per participar en l’assemblea de l’ECA (Associació de Clubs Europeus).

El jurat de l’Espai Barça està format per cinc membres del club, tres membres del COAC i un membre de l’Ajuntament de Barcelona. Els representants del FC Barcelona són Josep Maria Bartomeu, Susana Monje, Jordi Moix, Emili Rousaud i l’arquitecte Juan Pablo Mitjans; per part del COAC, el degà Lluís Comerón i els arquitectes Arcadi Pla i Joan Forgas, i per part de l’Ajuntament, Aurora López, gerent d’Urbanisme.

Els estudis finalistes tindran fins a finals d’any per fer entrega de les seves respectives propostes. En el cas del concurs del nou Camp Nou disposaran de tres mesos i en el del nou Palau Blaugrana de dos mesos i mig. Després de la revisió tècnica de les propostes presentades segons els criteris establerts en el plec de bases de la segona fase, i la selecció final de candidatures per part del comitè tècnic, el jurat haurà d’anunciar els projectes guanyadors.

Els estudis finalistes són:

Per al concurs del nou Camp Nou:

– AECOM + B720 ARQUITECTES

– ARUP SPORT + TALLER D’ARQUITECTURA R. BOFILL

– BIG + IDOM + BAAS ARQUITECTES

– GENSLER SPORT + OAB

– HKS + COX + BATLLE I ROIG ARQUITECTES

– KSS + MATEO ARQUITECTURA

– NIKKEN SEKKEI + PASCUAL I AUSIÓ ARQUITECTES

– POPULOUS + MIAS ARQUITECTES + RCR ARQUITECTES

Per al concurs del nou Palau Blaugrana:

– DOMINIQUE PERRAULT ARCHITETURE + MASSIP-BOSCH ARQUITECTES

– GMP + GCA ARQUITECTES

– HOK + TAC ARQUITECTES

– MAKE + BCQ ARQUITECTES

– MANGADO ARQUITECTOS + BACH ARQUITECTES + R. SANABRIA ARQUITECTES + I. PARICIO

– WILKINSON EYRE ARCHITECTS + A. BALAGUER RIERA ARQUITECTES