ELOGI A LA DISCRECIÓ | JORDI ROMEU (AxA)

ELOGI A LA DISCRECIÓ | JORDI ROMEU (AxA)

JOAN ARIAS ROIG   1948 / 2021

Amb la mateixa actitud discreta i senzilla ens ha deixat en Joan Arias, nova víctima d’aquest malson que tanta destrucció està fent.

Formava  part d’aquest col·lectiu nombrós i poc valorat de bons professionals que varen exercir la docència post dictadura des del departament de projectes de l’ETSAB durant quasi  40 anys i que ha servit per a formar els actuals arquitectes a traves d’un coneixement minuciós i raonat de la professió.

Durant aquest llarg període de temps dedicat a la docència estigué vinculat a la càtedra que dirigí Albert Viaplana, amb qui va mantenir una excel·lent i profitosa relació personal amb tot el que això significa , i amb els seus companys Moisès Gallego, Josep Mª Gil, Eduard Bru i d’altres peces clau dins del panorama docent de la post- guerra.

Arquitecte pulcre, endreçat, amb uns coneixements constructius notables, sempre disposat a compartir-los amb generositat i bonhomia, virtuts probablement en via d’extinció.

La professió perd un actiu notable, en la difícil línia que separa el soroll de la qualitat i el rigor, un nou personatge  que probablement no tindrà el reconeixement que mereixia.

Adéu  Joan, un plaer haver-te conegut

Jordi Romeu

Foto: Joan Arias i neta, Barcelona juny del 2018 (Jordi Romeu)