“Estoy disponible” | Raquel Quevedo

“Estoy disponible” | Raquel Quevedo

Exposició a la galeria H2o | Inauguració el 3 de novembre

Raquel Quevedo presenta a “Estoy disponible” una visió de futur vinculada al present i al passat. Una unió transversal que té en compte la crisi de significats que estem actualment vivint i la necessitat de replantejar l’origen, resignificant paraules, conceptes, idees, esquemes, etiquetes… Una mirada existencialista i filosòfica, artística i objectual, sense pretendre establir polaritats positives ni negatives, sinó navegant entre les possibilitats.

A través d’escultures, obra digital i “Fluid Crust Surgery” (llibre de l’artista, publicat per Etage Projects en 2021), l’artista i dissenyadora formalitza una sèrie d’ “accions” amb i mitjançant la materialitat, projectant una relació simbiòtica de la naturalesa i l’ésser humà. El resultat d’aquestes accions, segons Quevedo, són “paisatges” de dades que produiran més matèria en un present futur. “És clar que el desdoblament es pot observar en la meva obra en molts aspectes”. L’obra de Quevedo es mou entre allò modificat (artificial / tecnològic) i original (real / conreat) per a confondre, barrejar i reubicar els mecanismes habituals d’observació, representació i aparença, combinant colors vius amb textures surrealistes, barrejant codis digitals i físics en una intrigant afirmació de les sinergies de la vida.

L’exposició mostra la matèria –“paisatge de dades”– com la intersecció entre l’espai de la computació (tecnologies digitals), els sistemes culturals (llenguatge visual i ciència) i el multi-espai d’identitat mitjançant escultures, objectes i obres visuals. “La idea era plantejar el projecte com una contradicció entre el present observat i la seva duplicitat. L’espai és un canvas i l’escultura la consciència de l’entorn, la delimitació del cos, la negació de l’espai que crea la sensació física. La matèria és una contradicció, ficció, un mirall de la lògica d’extracció de dades”. Les captivadores i vistoses obres de l’artista tenen un costat complementari a través de paraules d’artistes i comissaris seleccionats; des de converses amb intel·ligència artificial, ficció, assaig i poesia experimental.


Del 3 al 18 de novembre

Galeria H20, Verdi 152, 08012 Barcelona

De 16:00 a 20:00. Matins hores convingudes