Fes-te #VolsOHB!

Fes-te #VolsOHB!

13a edició del festival 48h Open House BCN 22 i 23 d’octubre de 2022

Inscripcions obertes

Pots participar activament en el festival fent de voluntari.FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 1. QUÈ VOL DIR SER VOLUNTARI?

Ser voluntari del festival 48h Open House BCN és formar part de la família Open House i donar suport a una iniciativa que acosta la ciutadania a l’arquitectura.

El festival d’arquitectura de Barcelona és possible gràcies al suport d’un miler de persones voluntàries que permeten organitzar més de 250 activitats (obertura d’edificis i realització d’itineraris) i cobrir totes les visites, les activitats i els actes que es desenvolupen en el marc del festival. Com cada any, convidem tothom a adherir-se al voluntariat del festival.

Per formar part del voluntariat, només cal que, com a tots nosaltres, t’apassioni el projecte, disposis d’unes hores i tinguis moltes ganes de contribuir-hi i d’ajudar la família #VOLSOHB a difondre la cultura arquitectònica de Barcelona i de la regió metropolitana. És un projecte fet per i per a tothom. La il·lusió per participar-hi és l’únic requisit!https://youtu.be/AhbNEr6Fqm4

2. QUÈ T’OFERIM?

Si ets voluntari del festival:

 • Tindràs el bagatge d’haver participat en un esdeveniment internacional i d’intercanvi on s’ofereix una experiència arquitectònica única al públic assistent.
 • Tindràs prioritat a l’hora d’accedir als edificis participants (excepte els que requereixin reserva prèvia).
 • Podràs obtenir un crèdit ECTS optatiu (si ets estudiant de les universitats col·laboradores).
 • Obtindràs un certificat acreditatiu de la teva participació en l’esdeveniment en reconeixement a la teva col·laboració i implicació en el projecte.
 • Podràs incloure la teva col·laboració en aquest esdeveniment arquitectònic, cultural,  participatiu i de voluntariat a la xarxa LinkedIn.

3. INSCRIPCIONS

Si t’apassionen l’arquitectura i el disseny, t’agrada el projecte i vols contribuir en aquesta iniciativa amb nosaltres, inscriu-te al nostre formulari i comença a formar part del festival. La teva tasca és molt important i l’únic requisit és la il·lusió de participar-hi.

Abans d’inscriure-t’hi, tria un dels rols següents (tots els rols són imprescindibles per organitzar l’esdeveniment):

Voluntari d’accés: informaràs el públic sobre el funcionament del festival, organitzaràs les cues d’accés a l’edifici que se t’assignarà i contestaràs preguntes de caire pràctic al públic assistent (horaris d’obertura, nombre màxim de persones per grup de les visites, edificis propers per visitar…). També atendràs el públic per informar de la programació del festival (l’associació et facilitarà tot el material disponible). Per desenvolupar aquest rol, és important ser sociable, amable i extravertit per connectar amb la gent i transmetre tota l’energia del festival OHB als visitants!

Compromís:

 • Assistència a la visita prèvia amb un coordinador de l’equip OHB.
 • Assistència a la reunió informativa.
 • Assistència a l’edifici assignat durant el cap de setmana del festival, en l’horari pactat.

Voluntari guia: guiaràs el grup visitant per l’interior de l’edifici explicant-ne l’arquitectura, la història i l’ús. L’associació disposa d’informació útil per preparar-se les visites que et lliurarà el coordinador, però pot donar-se el cas que hagis de fer recerca prèvia per informar-te’n. Per desenvolupar aquesta tasca, pot ser-te útil tenir coneixements d’arquitectura, enginyeria, història de l’art…

Compromís:

 • Assistència a la visita prèvia amb un coordinador de l’equip OHB.
 • Preparació de la visita: cerca d’informació i estructuració de continguts per a la visita guiada.
 • Assistència a la reunió informativa.
 • Assistència a l’edifici assignat durant el cap de setmana del festival, en l’horari pactat.

Voluntari de proximitat: si tens disponibilitat durant el mes d’octubre, aquest rol et permetrà introduir-te en l’equip OHB donant suport als voluntaris en una zona del festival. Coneixeràs tots els edificis de la zona i ajudaràs els coordinadors a gestionar-ne l’obertura i resoldre possibles incidències durant el festival. Seràs la mà dreta del coordinador durant el cap de setmana del festival!

Compromís:

 • Assistència a les visites prèvies de cada edifici (cinc o sis edificis) amb un coordinador de l’equip OHB i els voluntaris assignats.
 • Assistència a la reunió informativa específica per a voluntaris de proximitat.
 • Assistència i itinerància pels edificis assignats durant el cap de setmana del festival.

Voluntari foto i vídeo: Si t’agraden la fotografia i el vídeo, aquest és el teu rol! Es requereixen persones enteses en aquest àmbit per poder fotografiar, des del vostre punt de vista, tant els edificis com l’ambient general del festival (voluntaris, visitants, visites guiades, etc.). Per a aquest rol es requereixen un màxim de 2 voluntaris per ciutat: Vilassar de Dalt, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Joan Despí, Hospitalet i Barcelona.
Els voluntaris que vulguin optar a una plaça d’aquest rol, s’han de registrar i ens han de fer arribar el seu blog, portfolio, web o Instagram per poder valorar al correu volsohb@openhousebarcelona.org.
Compromís:

 • Assistència a la visita prèvia dels edificis de la zona assignada.
 • Assistència a la reunió informativa específica de voluntaris foto/vídeo.
 • Assistència a la zona assignada durant el cap de setmana del festival, en l’horari pactat.

INSCRIU-TE

L’associació 48h Open House Barcelona anima els seus voluntaris a utilitzar la llengua catalana durant el festival. En col·laboració amb Plataforma per la Llengua, us deixem unes Raons per adoptar, compartir i parlar la llengua catalana Raons per adoptar o compartir la llengua catalana.

Mira aquest vídeo on s’explica la funció del voluntariat durant el festival.https://youtu.be/SustzSX2a_w

Si encara et queden dubtes, contacta amb nosaltres a través de:

volsohb@openhousebarcelona.org