Intervenció al pavelló: ‘L’estadi, el pavelló i el palau’ de Domènec

Intervenció al pavelló: ‘L’estadi, el pavelló i el palau’ de Domènec

La Fundació Mies van der Rohe presenta una nova intervenció al Pavelló Mies van der Rohe.

Aquesta vegada és Domènec, un artista amb una àmplia trajectòria sobre les estratègies polítiques de la memòria històrica i l’empoderament social, qui ens proposa una reflexió en forma d’ucronia. Una abstracció de com s’hauria pogut veure el Pavelló Mies van der Rohe en el període de després de l’Exposició si no hagués estat desmantellat.
La seva intervenció ens suscita una imatge contraposada a la que tenim de la muntanya de Montjuïc en el context de l’Exposició Internacional de 1929: la realitat social poc explicada d’aquest mateix lloc en el període següent. La necessitat de mà d’obra per al creixement del què és exponent l’Exposició Internacional genera un fluxe migratori que a Montjuïc desemboca en barris sencers de barraques i amb l’habilitació del Pavelló de Bèlgica, el Palau de les Missions i l’Estadi Olímpic per acollir o recloure persones sense recursos. Si el Pavelló Mies van der Rohe hi hagués sigut i hagués estat habilitat també com a refugi hauria calgut buscar una manera de delimitar els espais on fer-hi vida: Domènec es remet a la imatge de la roba estesa de l’article de Huertas Claveria a la revista Destino l’any 1966 i ho relata insertant imatges, textos i objectes en l’espai del Pavelló.

Dimecres 18 d’abril:
18:00 Presentació de la intervenció de Domènec L’estadi, el pavelló i el palau al Pavelló Mies van der Rohe
19:30 Inauguració al MACBA de l’exposició Domènec. Ni aquí ni enlloc

L’estadi, el pavelló i el palau és una col·laboració entre el MACBA i la Fundació Mies van der Rohe en el marc de l’exposició Domènec. Ni aquí ni enlloc que es podrà visitar al MACBA del 19 d’abril a l’11 de setembre de 2018.