La Fundació Mies van der Rohe rep el Premi a la Trajectòria ADI Cultura de l’ADI-FAD

La Fundació Mies van der Rohe rep el Premi a la Trajectòria ADI Cultura de l’ADI-FAD

La Fundació Mies van der Rohe ha rebut el Premi a la Trajectòria, en el marc de la cerimònia d’entrega del Premi ADI Cultura de l’ADI-FAD, que reconeix els projectes que posen en valor la cultura del disseny. 

El Jurat ADI Cultura 2024, format per Reme Samper, Pilar Marcos, Anna Majó, Massimo Menichinelli i Xavier Franquesa, va decidir concedir el Premi ADI Cultura Trajectòria a la Fundació Mies van der Rohe, “per la seva persistent activitat cultural, impulsant el debat i la sensibilització sobre temes d’arquitectura, urbanisme, art i disseny”. La Fundació Mies van der Rohe, que es creà per dur a terme la reconstrucció del Pavelló Alemany de l’Exposició Internacional de 1929 de Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich, durant més de quaranta anys ha anat creixent en tots els sentits i ampliant el seu àmbit d’acció.

La Fundació s’ha dedicat no només a preservar i donar a conèixer el llegat patrimonial, sinó que li ha servit com plataforma de recerca i debat des d’on articular exposicions, congressos, conferències, premis, tallers, intervencions artístiquesbeques, publicacions i documentals, i esdeveniments culturals a nivell local i internacional, contribuint activament a la promoció, el coneixement i el diàleg entorn de l’arquitectura.

Molt contents i agraïts pel reconeixement que els reafirma en el seu compromís d’excel·lència més enllà del camí recorregut, amb la mirada posada cap a la responsabilitat que actualment tenen amb l’organització de les Setmanes d’Arquitectura i de Barcelona 2026. Capital Mundial de l’Arquitectura UNESCO-UIA.