L’ARQUITECTE ENRIC MASSIP-BOSCH PRESENTA LA FIGURA DE KAZUO SHINOGARA

L’ARQUITECTE ENRIC MASSIP-BOSCH PRESENTA LA FIGURA DE KAZUO SHINOGARA

L’arquitecte Enric Massip-Bosch, soci d’AxA, ens presenta la figura de Kazuo Shinogara a la segona sessió de SínTesis Arquitectòniques.

Publicat el dimarts 3 de juliol de 2018 BONART

La segona conferència del cicle sínTESIS Arquitectòniques tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa -plaça del Puig del Roser 1, Olot-, el dijous 5 de juliol de 108 a les 19 h.00 i anirà a càrrec d’Enric Massip-Bosch, doctor arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya el 2016, amb la tesi “Five forms of emotion: Kazuo Shinohara and the house as a work of art”.

L’autor ens presentarà l’obra de Kazuo Shinohara (1925-2006), l’arquitecte més influent de la seva generació en l’arquitectura japonesa actual, com explica Massip-Bosch a la seva tesi. La seva llarga i duradora ombra cobreix des de Toyo Ito, Itsuko Hasegawa i Kazunari Sakamoto, inclou Kazuyo Sejima i arriba fins a molts dels excel·lents joves arquitectes d’avui. No obstant això, el seu treball és molt poc conegut, tot i que en els anys vuitanta i noranta va gaudir d’una repercussió internacional, quan per exemple va cridar l’atenció de Rem Koolhaas, que va convidar Shinohara a dissenyar un hotel per al seu nou esquema urbà a Eurolille.

A la imatge, obra de Kazuo Shinohara.