L’extinent d’alcalde de Sant Cugat, Pere Casajoana, publica un llibre sobre l’evolució urbanística del municipi

L’extinent d’alcalde de Sant Cugat, Pere Casajoana, publica un llibre sobre l’evolució urbanística del municipi

L’arquitecte Pere Casajoana, soci d’AxA, presenta el llibre ‘MEMÒRIA DESCRIPTIVA. Un arquitecte (temporalment) fent de polític’ el proper dimarts 18 d’abril a les 19h a l’Escola d’Arquitectura del Vallès

Publicat el dimarts 28 de març de 2017 al diari CUGAT.cat

‘Memòria descriptiva. Un arquitecte fent (temporalment) de polític’ és el llibre autoeditat de l’extinent d’alcalde Pere Casajoana, en el qual desenvolupa en forma d’assaig diversos articles sobre l’evolució urbanística de Sant Cugat. Casajoana, que va ser responsable de Mobilitat, Urbanisme i Obres a l’Ajuntament a l’anterior mandat, aborda qüestions que va conèixer de prop en els seus quatre anys al govern municipal, com l’urbanisme, la participació, la convivència i la relació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La presentació del llibre tindrà lloc el dimarts 18 d’abril a la sala d’actes de l’Escola d’Arquitectura del Vallès.

El títol del llibre, ‘Memòria descriptiva’, té relació amb la professió de l’autor, ja que com ell mateix comenta ‘és allò que fem els arquitectes per explicar els projectes’. En aquest sentit, Casajoana creu que ‘tothom que ha passat per la política hauria de fer una reflexió’ sobre el que s’ha fet bé i el que s’ha fet malament. L’autor explica què l’ha dut a publicar el llibre i què hi trobarà el lector.

Casajoana aprofundeix en com han condicionat l’evolució de la ciutat factors externs com ara les infraestructures que travessen el municipi. Segons l’arquitecte, cal ‘saber d’on venim per saber on anem’. L’extinent d’alcalde reconeix que els temes del llibre ‘són farragosos’ i que ha intentat explicar-los ‘d’una manera amena que faciliti la lectura’, també amb ‘un punt de provocació’.

Pere Casajoana no té actualment cap relació amb la política i es dedica al seu despatx d’arquitectes.