L’IMPSOL finalitza la construcció de 40 habitatges amb protecció oficial a El Masnou

L’IMPSOL finalitza la construcció de 40 habitatges amb protecció oficial a El Masnou

Dissenyats per Marta Peris i José Toral, de l’estudi Peris + Toral arquitectes (AxA), es preveu que els habitatges es lliurin a la primavera del 2024

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb el seu organisme, l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL),ha finalitzat la construcció de 40 habitatges amb protecció oficial, 38 règim de venda i 2 en règim de lloguer, a la plaça 1 d’Octubre del Masnou. Dissenyats per Marta Peris i José Toral, de l’estudi Peris + Toral arquitectes, es preveu que els habitatges es lliurin a la primavera del 2024.

Els nous edificis, que es caracteritzen per la singularitat i l’alta qualitat arquitectònica, es distribueixen en dos blocs i un equipament, la coberta del qual esdevé una nova plaça pública que dona accés a les tres escales dels habitatges. L’edifici disposa de dues plantes soterrani  per a 40 places d’aparcament ventilades naturalment, fet que suposa minimitzar la despesa energètica, que és un dels objectius de la promoció.

Els edificis es caracteritzen per la qualitat arquitectònica, la integració a la ciutat, el respecte pel medi ambient i el disseny, que té en compte la perspectiva de gènere

En total, l’IMPSOL promou 107 habitatges públics al municipi en dues promocions

En aquesta línia tots els habitatges gaudeixen de ventilació creuada, d’amplis espais interiors i exteriors en un disseny que té en compte la perspectiva de gènere. Destaquen també les cortines de vidre de les terrasses, que afavoreixen les possibilitat de captar l’energia solar a l’hivern. Aquests aspectes, juntament amb l’elevat grau d’aïllament, un sistema de producció d’aigua calenta sanitària (ACS) i calefacció centralitzada amb aerotèrmia, minimitzen la despesa energètica i possibiliten la  qualificació energètica A.

Dels nous habitatges, 5 són de tres habitacions; 30 són de dues habitacions i 5 són d’una habitació. Aquesta diversitat respon a la voluntat d’afavorir la pluralitat poblacional.

Actualment, en aquest municipi, l’IMPSOL promou la construcció d’un altre edifici de 67 habitatges amb protecció oficial, emplaçat a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, dels quals 55 són de dues habitacions i 12 són de 3 habitacions. Es tracta d’un edifici amb qualificació energètica A, amb ventilació creuada a tots els habitatges, 57 dels quals amb balcó, coberta enjardinada, espai privatiu exterior d’accés als habitatges, instal·lació de calefacció i generació d’ACS d’alt rendiment centralitzada, places d’aparcament i trasters a l’edifici. El lliurament d’aquesta promoció es preveu per a l’estiu del 2025.