‘LINEAGE AND LEGACY, a certain Modernism in Cadaqués’

‘LINEAGE AND LEGACY, a certain Modernism in Cadaqués’

‘Llegat i llinatge, una certa arquitectura moderna a Cadaqués’ | Stephen Bates i Fernando Villavecchia

Aquest llibre investiga un tipus particular d’arquitectura que va prosperar als anys 50 a Cadaqués, un poble pesquer de la Costa Brava. Explora una sèrie de cases d’estiueig construïdes entre mitjans dels anys 50 i 60 per un grup d’arquitectes que compartien llaços d’amistat i afinitats arquitectòniques, així com connexions amb el moviment modern internacional (entre els quals José Antonio Coderch, Federico Correa, Alfonso Milá, Lanfranco Bombelli, Peter Harnden, Lluís Clotet i Oscar Tusquets).

Les observacions sobre els fils comuns que uneixen vuit casos pràctics s’enriqueixen amb un assaig fotogràfic de David Grandorge i amb dibuixos arquitectònics detallats sobre una sèrie de projectes significatius de l’època.

Una entrevista amb els autors Stephen Bates (Sergison Bates arquitectes, Londres) i Fernando Villavecchia (Liebman Villavecchia Arquitectos, Barcelona) ofereix un rerefons de la seva fascinació compartida per Cadaqués. Una cronologia contextualitza els projectes amb el rerefons d’esdeveniments històrics i les fites en la vida dels clients i arquitectes que van fer del poble un lloc únic en la història de l’arquitectura.


Stephen Bates i Fernando Villavecchia, Abril 2020

© 2021 Quart Publishers