MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: ARQUITECTURIA (Josep Camps i Olga Felip)

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: ARQUITECTURIA (Josep Camps i Olga Felip)

SILVER HOUSE

2017

La casa està situada a la part inferior de la parcel·la, amb el jardí principal orientat al sud. Està separada del perímetre de la parcel·la proporcionant una forta relació entre la casa i la naturalesa.

L’escala juga un paper principal en l’organització del programa de la casa, dividint-lo clarament per l’entrada en dos costats. A la planta baixa divideix la zona d’estar de la cuina i el menjador; al primer pis el dormitori principal de les habitacions dels nens. A la planta baixa, els patis són dos elements intermedis entre la naturalesa exterior i la vida quotidiana de la casa. Al primer pis, els dos patis i les escales proporcionen ventilació i llum natural a l’habitatge.

A fora, l’alumini és fred, brillant i vibrant. Des de la distància, la casa sembla silenciosa i muda. Quan t’hi acostes, les lames et permeten intuir l’interior. Regulen el nivell de privacitat i llum solar de les habitacions.

A dins, els espais interiors de fusta proporcionen calidesa i comoditat. Puntualment, la fusta que forma els patis i porxos apareix a la façana i dona contrast amb l’alumini. Així aquests dos materials queden perfectament combinats en aquest habitatge.

Planta baixa
Planta primera

Alçat oest

Autors: Josep Camps | Olga Felip | Arquitecturia
Arquitecte tècnic: Josep Planas
Fotògraf: Pedro Pegenaute

es @arquitecturia_