MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: JOSEP MARIA GUTIÉRREZ

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: JOSEP MARIA GUTIÉRREZ

COBRIMENT I ADEQUACIÓ DE LA PISTA ESPORTIVA DEL PARC DE LES TRES XEMENEIES

2014 – 2015

El projecte de cobriment de la pista s’integra  mantenint el mateix llenguatge de caràcter industrial de l’arquitectura singular del parc.

La coberta lleugera de tipus “Deck”  penja de les encavallades metàl·liques que recolzen sobre els pilars de la tanca existent de la pista per reduir l’alçada de façana i del volum de l’edifici, mantenir les alineacions existents, respectant les visuals des dels habitatges al parc. El tancament perimetral de lames metàl·liques eviten l’entrada de l’aigua de pluja i permet només el pas de llum difusa, garantint una ventilació natural creuada del equipament. El sócol de vidre humanitza la façana des del carrer donant lleugeresa a l’edifici. A la façana del parc un conjunt de portes metàl·liques permet obrir la pista per a esdeveniments puntuals.

Les lames transformen l’edifici de nit que difumina la llum de pista, evita l’enlluernament dels habitatges veïns i il·lumina el parc.   El projecte també inclou la rehabilitació de l’accés principal  i els vestidors, implementant mesures d’estalvi energètic elèctric i de consum d’aigua, implementant noves mesures de PCI.    


Autors: 080 Arquitectura, Josep Maria Gutiérrez, Daniel Gutiérrez, Olga Guriérrez

Col·laboradors: Aquilué-Serrat, TRAM, JGingenieros, Juli Cortés

Fotògraf: José Hevia