“ Marie Antoinette” darrera sessió del cicle “L’espai com a protagonista”

Última sessió del cicle “L’espai com a protagonista” organitzat per Arquinfad i la Filmoteca de Catalunya i comissariat per Eugeni Bach.

 

En aquest ocasió es podrá veure el film “Marie Antoinette” de Sofia Coppola amb presentació a càrrec de l’arquitecte i músic, Ramon Faura.

Sens dubte, el palau de Versalles i els seus jardins són una imatge icònica de l’arquitectura de l’època. S’hi han rodat moltes pel·lícules; una d’aquestes produccions és el film escollit per a la sessió sobre arquitectura i cinema de desembre.

En els films realitzats per Sofia Coppola, la unitat d’estil, el to melancòlic i la desorientació d’unes noies a la recerca de si mateixes conformen una magnífica trilogia coronada per aquesta pel•lícula inspirada en la vida de l’última reina de França. Rodada al palau de Versalles, la història se centra en el personatge de Maria Antonieta, qui, davant d’un matrimoni frustrat i ofegada pels costums d’una cort irrespirable, opta per viure una vida frívola, opulenta, capritxosa, festiva i d’esquena al poble famolenc al qual representa. Per mostrar la bombolla en què la sobirana viu la seva soledat, la cineasta gairebé passa per alt el context històric i recorre a una estilització de les formes radicalment moderna, amb influències de l’art pop més colorista i una depurada posada en escena. La banda sonora inclou temes de New Order, The Strokes o Air. Tots els elements connecten emocionalment l’espectador amb el model de vida despreocupat de l’alta societat actual.

 

Apta per a tots els públics

Preu: 4 euros. Descompte pels socis del FAD 3 euros. Gratuït per als 10 primers socis que arribin (imprescindible presentar el carnet del FAD)

Dijous, 18/12/2014 – 20:00 h.

Sala Chomón

 

 

Direcció: Sofia Coppola

Interpretació: Kirsten Dunst, Jason Schwartzman, Judy Davis, Rip Torn, Rose Byrne, Asia Argento, Molly Shannon, Marianne Faithfull

Producció: EUA-Japó-França

Any: 2006

Idioma original: anglès

Versió: VOSE

Durada: 123′

Format: 35 mm

 

+info