Nou cicle de xerrades a l’Ateneu: Lliçons sobre Barcelona

El cicle “Lliçons sobre Barcelona” es planteja com a homenatge a Manuel de Solà-Morales (+ 27-11-2012), professional i professor, reconegut internacionalment. Es basa al seu llibre “Ten lessons on Barcelona”, premi Ciutat de Barcelona 1985. S’intentaran posar al dia els termes més rellevants de l’urbanisme de la Ciutat, tractats en aquell llibre, i desenvolupats sota el punt de vista de la transversalitat que donaran especialistes de diferents camps. Cada ponència serà desenvolupada per varis especialistes que presentaran la seva intervenció en forma de diàleg.

El director i moderador del cicle serà Lluís Domènech i Girbau, Doctor Arquitecte AxA. El format serà el d’una taula rodona a desenvolupar entre els 4 o 5 participants, durant 1h 30’.

“La modernitat de la ciutat antiga”    
4 abril de 2013, 19h.
Amb Oriol Bohigas, arquitecte AxA; Enric Serra, arquitecte; Josep Maria Carreras, economista; i Itzíar González, arquitecta.

“L’Eixample, gresol i centre de Barcelona”
18 d’abril de 2013, 19h.

Amb Miquel Corominas, arquitecte; Borja de Riquer, historiador; Zaida Muxi, arquitecta; i Joan Majó, president del Cercle pel Coneixement.

 “Un pas més respecte de les dues orelles de Barcelona (Ciutadella – Montjuïc)
23 de maig de 2013, 19h.

Amb Maria Rubert de Ventós, arquitecta; Josep Parcerisa, urbanista; Salvador Rueda, Director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona; i F. Magrinyà, Professor del Departament d’Infraestructura del Transport i del Territori de l’UPC.

 “Barcelona: metròpoli expansiva o indecisió metropolitana”
13 de juny de 2013, 19h.

Amb Joan Busquets, arquitecte; Juli  Esteban, arquitecte; Joan Trullén, Vicepresident de planificació estratègica. Àrea metropolitana de Barcelona; Jordi Borja, geògraf-urbanista, Francesc Muñoz, Director de l’Observatori de la Urbanització de la UAB; i Vicente Guallart, arquitecte en cap de Barcelona.

Cal inscripció a cada sessió a info@arqxarq.es