Nova programació del Centre Obert d’Arquitectura

Nova programació del Centre Obert d’Arquitectura

Exposicions d’arquitectes argentins i dels fons Higueras i Català-Roca

Publicat a La Vanguardia el 23 de març de 2022

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ( COAC) va crear a l’octubre el Centre Obert d’Arquitectura com un nou espai de coneixement i cultura amb activitats descentralitzades a les seves onze seus, i ara acaba de presentar la nova programació primavera-estiu del 2022. Aquesta mateixa setmana ha obert l’exposició El material d’allò construït. Col·leccions argentina i catalana ; a finals de maig obrirà una retrospectiva sobre els fons de l’arquitecte madrileny Fernando Higueras; i a l’octubre, la mostra Arquitectures sensepedigrí , amb fotos de Francesc Català-Roca, totes quatre a Barcelona.

Assumpció Puig, degana del COAC, i Josep Ferrando, director del Centre Obert, van presentar ahir la programació a la seu de Barcelona, actualment immersa en unes obres de reforma que inclouen la restauració dels tres frisos de la façana. També es va anunciar per al 2023, coincidint amb el 50è aniversari de la mort de l’artista malagueny, una exposició que explicarà el procés de creació dels frisos el 1962, amb el treball de l’artista noruec Carl Nesjar sobre formigó a partir dels esbossos de Picasso, i els treballs actuals de restauració.

El 2023 es farà una exposició sobre els frisos de Picasso a la seu de Barcelona, ara en restauració

Fora de Barcelona s’han programat diferents activitats, entre les quals destaquen la instal·lació efímera Escenografia del ‘Poema de l’Home’, de Guillem Viladot , a càrrec de Jaume Farreny, al claustre de la Seu Vella de Lleida (a partir del 28 d’abril); la conferència que el despatx Barozzi Veiga oferirà a la seu de Tarragona (21 d’abril); el cicle Escenaris arquitectònics: la Casa Masó en 4 actes , a càrrec de quatre prestigiosos arquitectes, a Girona; l’exposició de les obres premiades en la 24a edició dels premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona (a partir del 27 de maig); una nova edició de l’ Arquitectour de la Garrotxa per recórrer el patrimoni industrial d’Olot; i la mostra itinerant de projectes de la XII Biennal Alejandro de la Sota, a Cambrils.

Moisés Puente, director de la Biblioteca i Arxiu Històric del COAC, va explicar que un altre dels objectius és difondre els 180.000 llibres de la biblioteca a través de l’ Unboxing the library , una activitat que vol donar a conèixer publicacions a través de la mirada d’experts. La primera sessió, a càrrec d’ Igor Urdampilleta, seleccionarà obres sobre l’arquitectura japonesa.


Foto: Residència d’artistes dissenyada per l’arquitecte Fernando Higueras FUNDaCIÓN FERNANDO HIGUERAS