Oriol Bohigas rep la Medalla d’Or de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona

Oriol Bohigas rep la Medalla d’Or de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona

L’arquitecte i urbanista Oriol Bohigas, soci d’AxA, ha rebut aquest dijous a la tarda la Medalla d’Or de la Ciutat que atorga l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa Ada Colau li ha entregat el guardó en un acte al Saló de Cent del consistori.

Publicat a El Món el dia 26 d’octubre de 2018

L’arquitecte i urbanista Oriol Bohigas ha rebut aquest dijous a la tarda la Medalla d’Or de la Ciutat que atorga l’Ajuntament de Barcelona. Els arquitectes Ramon Faura i Francesc Pla han fet la glossa del guardonat. Bohigas, responsable d’obres com el Disseny Hub Barcelona o la Casa Meridiana, ha rebut el premi de la mà de l’alcaldessa, Ada Colau, en un acte celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament en què també ha participat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz.

Bohigas, que va ser regidor de cultura del consistori barceloní a principis dels anys noranta, ha estat reconegut pel “paper decisiu” en la definició actual de la ciutat, per la contribució en la transformació de la metròpoli arran dels Jocs Olímpics i per la recuperació d’edificis industrials.

En el decurs de l’esdeveniment hi ha hagut una actuació musical a càrrec de Clàudia Schneider i Toni Comas, i s’ha pogut veure un fragment d’una entrevista d’Antoni Bassas a Bohigas per al diari ‘Ara’.