Pantalla Pavelló: “Arquitectes i arquitectures”

Pantalla Pavelló: “Arquitectes i arquitectures”

4 de juliol, 1 d’agost i 5 de setembre al Pavelló Mies van der Rohe a les 21:30h

Amb l’estiu arriba el cicle Pantalla Pavelló que ens porta cinema i debat d’arquitectura amb projeccions fetes directament sobre el travertí del Pavelló Mies van der Rohe.

En aquesta ocasió, sota el títol d’Arquitectes i arquitectures aprofundeix en els reptes socials, polítics i climàtics dels entorns construïts a partir de la diversitat d’arquitectes i la varietat d’arquitectures. Una oportunitat per veure 4 documentals i parlar-ne amb els seus autors.

Aquest primer dilluns de juliol, el cicle comença amb la projecció de dos documentals que presenten la vida de dos personatges femenins -Lina Bo Bardi i Lilly Reich- i les seves aportacions al món de l’arquitectura amb la participació d’Avelina Prat, Josep Maria Montaner i Jacobo Sucari.

[On set with] Lilly Reich, (Espanya, 2022, 33′) de Laura Lizondo, Débora Domingo i Avelina Prat és el resultat de la 2a Beca Lilly Reich per a la igualtat en l’arquitectura; el documental segueix la recerca d’una jove professora que investiga l’obra de la dissenyadora i arquitecta Lilly Reich a través d’un viatge per llocs on va tenir una presència significativa, des de la seva fase formativa i els seus primers treballs fins al seu període de col·laboració amb Mies van der Rohe i la solitud dels seus últims anys, per contrastar-ho amb el reconeixement canviant que va rebre als mitjans de comunicació.

Lina Bo Bardi del vidrio al barro, (Espanya, 2022, 43′) dirigida per Josep Maria Montaner i Jacobo Sucari; investiga amb un enfocament pedagògic la vida de l’arquitecta provinent de la Itàlia de la postguerra, al Brasil. Lina Bo Bardi va formar part de la modernitat i del desenvolupament d’un estil que des del Brasil va donar un nou caràcter a l’arquitectura.

Ja pots comprar aquí les teves entrades! 4 de juliol: [On set with] Lilly Reich + Lina Bo Bardi, del vidrio al barro amb Avelina Prat, Josep Maria Montaner i Jacobo Sucari
1 d’agost: Life, Works & 12 Buildings amb els directors Jorn Konijn i Max Risselada
5 de setembre: Mies goes future amb els directors Esenija Bannan i Greg Bannan