Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2022

Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2022

El CCCB anuncia les 25 obres seleccionades i les 5 finalistes de l’onzena edició del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà

El Jurat internacional del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2022, reunit els dies 14 i 15 de juliol, ha triat les 5 obres finalistes de la present edició. El guanyador es donarà a conèixer en un acte públic que se celebrarà en el CCCB el 14 i 15 de novembre de 2022.

La convocatòria, amb unes xifres rècord de participació –326 projectes– i una gran representativitat –35 països– constata, en el context actual i futur, la rellevància i la transcendència de l’espai públic en el desenvolupament de les ciutats.

El Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà és un certamen biennal i honorífic que, des de l’any 2000, reconeix les millors intervencions de creació, transformació i recuperació dels espais públics de les ciutats europees.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que el 17 de maig va tancar la inscripció del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2022 amb unes xifres rècord de participació i una àmplia representativitat. El Jurat internacional ha triat les 5 obres finalistes de la present edició, convocatòria que distingeix obres realitzades entre el 2018 i el 2021. El guanyador es donarà a conèixer en un acte públic que se celebrarà en el CCCB el 14 i 15 de novembre de 2022.

En concret, l’onzena edició del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà ha comptat amb 326 inscripcions finalitzades, xifra que esdevé un augment important respecte a les seves dues últimes edicions, 2018 i 2016, en les quals va comptar amb 279 i 276 obres, respectivament. Els països amb major nombre d’obres presentades són Espanya, Polònia, Itàlia, França i Portugal. D’altra banda, d’entre els 35 països representats –xifra també major a la d’anteriors convocatòries– destaca la incorporació, per primera vegada, d’Armènia; el retorn de Xipre, Islàndia, Geòrgia i Letònia; així com la participació d’Ucraïna.

Reunits els dies 14 i 15 de juliol en el CCCB (Barcelona), el Jurat internacional, presidit per l’enginyera agrícola i paisatgista Teresa Galí-Izard, professora d’Arquitectura del Paisatge a l’ETH de Zuric, i integrat per Hans Ibelings, crític i historiador d’arquitectura, director de The Architecture Observer; Eleni Myrivili, doctora en antropologia i assessora de Resiliència i Sostenibilitat d’Atenes; Andreas Ruby, director del Swiss Architecture Museum de Basilea; Paloma Strelitz, arquitecta, directora creativa de Patch i fundadora d’Assemble, Londres, i Špela Videčnik, arquitecta, sòcia fundadora del despatx OFIS architects de Ljubljana; amb el suport de Lluís Ortega, arquitecte, professor de l’UPC i secretari del Premi, després de les seves deliberacions han considerat seleccionar les següents obres. VEURE AQUÍ