Els Premis AJAC reconeixen 22 obres d’arquitectes menors de 40 anys

Els Premis AJAC reconeixen 22 obres d’arquitectes menors de 40 anys

Entre els premiats els socis d’AxA AMOO (Aureli Mora, Omar Ornaque), en la categoria H: Difusió i divulgació de l’arquitectura per ‘Patrimoni FGC

Publicat a La Vanguardia el 25 de maig de 2023

L’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha reconegut 22 projectes de joves arquitectes, menors de 40 anys en el marc de la tretzena edició dels Premis AJAC. Entre els premiats en les diverses categories hi ha el taller11, SCCL, Atienza Maure Arquitectos, andrea+joan arquitectes, HIHA Studio, Arjub Studio, LÄNK ARQUITECTES, TALLER LOCI, ARJUB STUDIO, Bajet Giramé, Estudi biga i Arquitectura de Contacte. L’acte d’entrega s’ha celebrat per primera vegada a la Sala d’Actes de la seu de Barcelona del COAC, un espai que ha estat recentment renovat de la mà dels arquitectes Marta Peris i José Manuel Toral (Peris+Toral).

Les 22 obres s’han escollit d’entre les més de 150 propostes presentades als guardons, els únics destinats a joves arquitectes del país que, a més a més, premien obres no construïdes. S’han reconegut dos projectes per a cadascuna de les 9 categories, que representen la diversificació de la professió i donen visibilitat a àmbits arquitectònics poc coneguts i reconeguts com la recerca, la investigació, el planejament de ciutat, la cultura i la divulgació.

Arquitectes de renom com RCR, Josep Miàs o l’estudi 300.000 km/s van rebre Premis AJAC als inicis de les seves carreres professionals

Biennal d’Arquitectura Jove de Catalunya

En el marc de l’esdeveniment també s’han donat a conèixer els noms dels comissaris de la I Biennal d’Arquitectura Jove de Catalunya. L’equip GEN-H, format pels arquitectes Arnau Pascual, Marina Povedano i Laura Solsona i Eduard Fernàndez de l’estudi ‘Self-office’, serà l’encarregat de comissariar la I Biennal d’Arquitectura Jove de Catalunya. El jurat ha valorat l’heterogeneïtat de l’equip i veu en la seva proposta “una oportunitat per a la participació activa, pel seu caràcter positiu, social i festiu a través de la dinamització digital i posant el focus a la nova generació emergent”.