Presentació de MIES, un còmic d’Agustín Ferrer Casas per Grafito Editorial

Presentació de MIES, un còmic d’Agustín Ferrer Casas per Grafito Editorial

Dissabte 6 d’abril a les 12h al Pavelló Mies van der Rohe

Us convidem a la presentació de MIES, un còmic d’Agustín Ferrer Casas, que inclou textos d’Anatxu Zabalbeascoa i de Norman Foster, publicat per Grafito Editorial. MIES és una biografia ficcionada que ens porta a realitzar un complet recorregut per la vida i obra de Ludwig Mies van der Rohe.

Donem suport als nous llenguatges per a la difusió del coneixement de l’arquitectura que interessaran tant a professionals de l’arquitectura com a tots aquells que desitgen apropar-se a l’arquitectura moderna a través d’un mitjà tan ric i visual com és la novel·la gràfica.

Inspirada en la lectura de l’article Mies van der Rohe: Menos es más d’Anatxu Zabalbeascoa aquesta obra neix després d’un llarg procés d’investigació i documentació destinat a retratar el més fidelment possible la vida de l’arquitecte, deixant espai per a certa dramatització pròpia de tota ficció narrativa. Les aquarel·les no estan només al servei de la història sinó que també transmeten l’estètica del moment i recreen edificis, monuments, dissenys i ambients que ens traslladen a mitjans del segle XX.

2019 és l’any en què coincideixen tres aniversaris entorn de la figura de Mies van der Rohe: Es compleixen 50 anys des de la seva mort, 90 des de la construcció del Pavelló d’Alemanya per l’Exposició Internacional de Barcelona i 100 des de la creació de la mítica escola Bauhaus que va dirigir en la seva última etapa. Amb la publicació de la novel·la gràfica MIES, Grafito Editorial s’afegeix a aquesta triple commemoració.

La presentació serà a càrrec d’Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe i de l’autor Agustín Ferrer Casas, que també signarà els llibres.

Pots fullejar-lo aquí Disponible a shopmies.com