Roldán+Berengué, guanyadors ex-aequo del Premi Catalunya de la Construccio 2017

Roldán+Berengué, guanyadors ex-aequo del Premi Catalunya de la Construccio 2017

L’estudi Roldán+Berengué (AxA) ha rebut ex-aequo el Premi Catalunya de la Construcció 2017 en la categoria d’intervenció en edificació existent a la Reforma de l’Antiga Caserna de Bombers del Poble Sec de Barcelona com a “Espai Bombers, Parc de la Prevenció de Barcelona”. L’altre equip guanyador, l’estudi Alea-Olea per  la restauració de l’Església Vella de Vilanova de la Barca.

El jurat, format per Josep Maria Forteza, Josep Camps, Eduard Gascón, Natàlia Crespo, Xavier Font, Celestí Ventura i Jordi Gonsalves, ha valorat:

“Un projecte sorprenent amb un resultat que és senzill només en aparença, que intervé amb respecte pel preexistent, sense renunciar a introduir aquells elements que transformen l’edifici en una obra capaç d’acollir un nou ús i una nova vida. Amb una proposta estructural atrevida, el resultat presenta formes equilibrades i sense estridències, traspassant tot el protagonisme al contingut que s’exposa en la seva gran nau central. La resolució del projecte esdevé igualment un homenatge a la tasca esforçada, pionera i en tantes ocasions heroica dels bombers de Barcelona. ”

D’altra banda, adjuntem una imatge de l’altre projecte guanyador, la restauració de l’Església Vella de Vilanova de la Barca per l’estudi Alea-Olea: