Transcendència del color a l’arquitectura | 08.07.21→18 h | Disseny Hub Barcelona

Transcendència del color a l’arquitectura | 08.07.21→18 h | Disseny Hub Barcelona

Conferència de l’arquitecte Rafael de La-Hoz sobre l’ús,  l’evolució i les possibilitats de futur del color a l’arquitectura

REGISTRE AQUÍ

L’arquitecte Rafael de La-Hoz oferirà una conferència on explicarà l’evolució del color aplicat a l’arquitectura i com n’és d’important la pintura com a material responsable del color. La conferència l’organitza Axalta Powder Coatings, i tindrà lloc a la seu del FAD, al Disseny Hub Barcelona, en el marc del programa «El millor disseny de l’any».

El color és un factor molt important per a tots els sectors creatius i de disseny. Un d’aquests és el disseny arquitectònic que, tot i semblar que moltes de les eleccions cromàtiques es fan des d’una perspectiva estètica, el color pot canviar la percepció que tenim les persones respecte del treball arquitectònic que observem.

A la conferència, de La-Hoz analitzarà el recorregut històric de la relació entre pintura i arquitectura, les quals es van escindir en un moment determinat i ara ha arribat el moment de tornar-se a ajuntar. Explicarà com el color i la pintura evolucionen conjuntament per tal de realçar l’arquitectura. Ha arribat el moment de superar l’arquitectura monòtona, és a dir, d’un sol to. La tonalitat ha desaparegut de la creació arquitectònica, així que és l’hora de recuperar-la amb la dignificació de la pintura al sector.

La història i el futur són els dos eixos centrals de la conferència de Rafael de La-Hoz. A més, els assistentes tindrà l’oportunitat de conèixer alguns detalls d’una selecció de projectes en els quals l’ús de la pintura en pols ha estat rellevant per al projecte.

Rafael de La-Hoz és la firma d’arquitectura que va fundar Rafel de La-Hoz Arderius l’any 1920. L’estudi va ser un dels precursos de la modernització de l’arquitectura espanyola. La firma va ser pioners en disseny, arquitectura i sostenibilitat, sent una font d’inspiració per a projectes d’arquitectes, dissenyadors i enginyers. A partir de l’any 2000, Rafael de La-Hoz Castanys va prendre el relleu al capdavant de la firma arquitectònica començant un important procés d’internacionalització amb el factor vinculant de la sostenibilitat. Entre les obres conceptualitzades per l’estudi, en destaquen l’Edifici Castelar (Madrid), l’Hospital Reu Juan Carlos de Móstoles i l’emblemàtica seu corporativa de Repsol.

Conferència organitzada per Axalta Powder Coatings en col·laboració amb Arquin-FAD.