Visita d’obres al Complex d’Equipaments de la Vil·la Urania | SUMO Arquitectes + Yolanda Olmo

Visita d’obres al Complex d’Equipaments de la Vil·la Urania | SUMO Arquitectes + Yolanda Olmo

Aquest divendres 25 de novembre realitzarem la segona de les visites d’aquesta temporada. En aquest cas, i seguint la tendència de passades visites, anirem a un edifici en procés de construcció: el Complex d’Equipaments de la Vil·la Urània, a la Via Augusta de Barcelona.

Adjuntem una breu descripció introductòria per part dels arquitectes:

‘La Vil•la Urània, casa de l’astrònom Josep Comas i Solà, és un dels darrers exemples de com era el barri del Farró a finals del segle XIX. Una caseta amb jardí que amb el pas dels anys i el creixement de la ciutat s’ha acabat convertint en un  petit oasi confinat entre alts edificis d’habitatges.

El nou complex d’equipaments s’erigeix adossat a una de les imponents mitgeres adaptant-se a les preexistències i a la volumetria existent.
Un edifici concebut sota els paràmetres de consum energètic gairebé nul (nZEB): baixa demanda energètica, sistemes de climatització d’alta eficiència i baix consum, us d’energies renovables (geotèrmia i fotovoltaica) i recuperació d’aigües grises i pluvials.

Una gran galeria de lames mòbils de vidre permetrà la climatització passiva dels espais de circulació i les zones comunes de l’equipament. Un hivernacle a l’hivern i un umbracle a l’estiu, òptim per a la plantació de vegetació i recuperar part del jardí que el nou edifici ha manllevat a la finca inicial.
Una vegada acabat serà un dels hivernacles més grans de la ciutat  de Barcelona.

Alhora conta amb una certificació LEED Platinum en fase de projecte.’

La visita es podrà fer a les 15:30 o a les 16:15. Per realitzar la visita cal fer inscripció prèvia a info@arqxarq.es, aportant el nom i el DNI per tal de complir amb el protocol de seguretat establert a la visita d’obra. Caldrà portar calçat adequat.

Recordeu que les places són limitades i no ampliables