Absolutament moder(rr)ns: Cierto Estudio / Peris+Toral / TAKK

Absolutament moder(rr)ns: Cierto Estudio / Peris+Toral / TAKK

El 16 de juny a les 19.30 h s’impartiran al CoAC les conferències dels estudis barcelonins Cierto Estudio, peris+toral.arquitectes i Takk, seguides de la inauguració de la tercera de les “Accions a l’altell”, a càrrec de l’artista Luz Broto i l’estudi MAIO, recentment guardonat amb el Premi Fad d’Espais Efímers.

Cierto estudio és un estudi fundat a Barcelona el 2014 i compost per Marta Armengol, Marta Benedicto, Paula García-Valdecasas, Ivet Gasol, Carlota de Gispert, Anna Llonch, Lucia Millet i Clara Vidal. L’estudi és una suma de vuit caps i vuit opinions que treballen en un procés continu d’investigació, creació i evolució. En 2014 van obtenir una menció especial en la primera edició del Premi Solvia a la Innovació en el Disseny de l’Habitatge i actualment treballen en els seus primers projectes d’arquitectura, interiorisme i disseny de mobiliari.

peris+toral.arquitectes és un estudi amb seu a Barcelona, fundat el 2005 per Marta Peris i José Manuel Toral, que combina la seva activitat professional amb l’acadèmica a l’ETSAB i a l’IED. La seva obra ha estat publicada en llibres i revistes especialitzades tant nacionals com internacionals i ha participat en exposicions col·lectives a Tòquio, París i a la Biennal d’Arquitectura de Venècia del 2016. Han publicat articles en llibres i en revistes i el seu treball ha estat reconegut per diferents premis, com una menció al premi Construmat (2015), el premi AJAC Joves Arquitectes (2011), finalistes en el premi FAD (2009), el Saloni (2009) o COAVN.

Takk és un estudi fundat en 2010 per Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño que combina la pràctica professional amb la docència a l’Escola d’Arquitectura d’Alacant, a l’IED de Madrid i a l’IAAC. Takk entén l’arquitectura principalment com una pràctica crítica en relació directa amb la renovació dels seus codis disciplinaris. El seu treball ha rebut diversos premis, entre ells el FAD (2011, apartat Intervencions Efímeres), seleccionats en l’edició de 2014 del mateix premi i en la catalogació en les dues últimes edicions d’Arquia Pròxima. El seu treball ha estat publicat en diverses revistes especialitzades i la seva obra ha estat exposada al CCCB, ARC, MACBA o FAD.