AI VISIONS | Intel·ligència Artificial a debat | Visions en educació, visions en arquitectura

AI VISIONS | Intel·ligència Artificial a debat | Visions en educació, visions en arquitectura

Organitzat per Arquitectes per l’Arquitectura i Roca | 17 d’octubre a Roca Barcelona Gallery

A mesura que les tecnologies evolucionen, la Intel·ligència Artificial ha irromput de sobte a les nostres vides, i ha començat a influir i a formar part en molts àmbits tant professionals com personals. La manera com els arquitectes projecten edificis, o com els dissenyadors enfronten els seus treballs, o la facilitat que poden tenir a partir d’ara els estudiants i docents a trobar recursos acadèmics complets que suposen un repte a tot el sistema educatiu, representen un dels canvis estructurals i socials més importants de les darreres dècades.

Arquitectes per l’Arquitectura i Roca, coincidint amb la Barcelona Design Week 2023, en col·laboració amb La Salle, UIC Barcelona i Elisava, i les empreses UNIFIT i ELIA, del sector educatiu i arquitectònic respectivament, organitzen una jornada dedicada a la IA i la seva influència en l’arquitectura i el disseny, i la profunda transformació que vindrà associada al món professional i acadèmic. No és una jornada tècnica, és una trobada coral i reflexiva al voltant d’aquesta nova eina, a la qual com a humans ens hem d’adaptar, igual que ja hem fet en passades revolucions industrials. Canvis disruptius i accelerats com aquests comporten una alta responsabilitat per part nostra que ens obliga a tenir una nova mirada del nostre entorn. No hi ha tornada enrere, la IA és una capa més d’un món en constant canvi.

Es busca una visió d’ampli espectre i per assolir aquest propòsit, es compta amb Miquel Àngel Julià Hierro. MAJH, com a conceptualitzador i moderador de dues taules rodones especialitzades en educació i arquitectura. Gràcies a Flop Work, com a Digital Partner de la sessió, no es parlarà de la Intel·ligència Artificial com d’un tercer, sinó que des del primer moment, igual que es farà amb el públic assistent, s’hi podrà interactuar.

Miquel Àngel és Concept Architect. Màster en Teoria i Pràctica del Projecte. Des de fa més de 20 anys, conceptualitza espais, productes i serveis per a marques a través de la innovació i la comunicació: des de la primera idea fins al seguiment de totes les fases del projecte, l’acompanyament de la construcció i la posterior dinamització. Especialista en Retail & Corporate Branding. És Director de Disseny i Màrqueting a Grup Idea.

Qui us acompanyarà per mostrar aquestes diferents visions? En aquesta ocasió, destacats professionals dels àmbits universitari i empresarial ens ajudaran a analitzar i debatre de manera transversal les implicacions de la Intel·ligència Artificial als camps de l’arquitectura, el disseny i l’educació, valorant si és una substitució o és una ajuda, si suposa més igualtat o desigualtat en la seva aplicació, si serem capaços d’assumir la magnitud dels canvis que generarà i quines implicacions pot tenir tant en temes de drets d’autor o de responsabilitat civil.

Visions en educació

  • Alex Torras, Fundador i Director d’UNIFIT
  • Ariel Guersenzvaig, Technology Ethicist i Professor de Disseny a ELISAVA
  • Alfons Cornella, Fundador CURIOSITY ATELEIER, INSTITUTE OF NEXT & INFONOMIA
  • Griselda Miralles, Cofundadora i Directora d’Unitat de Negoci d’IoT amb IA a CD4IOT

Visions d’arquitectura

  • Manuel Rodríguez Ladrón de Guevara, Doctor en disseny computacional i Machine Learning, Màster en arquitectura avançada, i professor d’arquitectura a la Carnegie Mellon University
  • María Araya León, Arquitecta, Doctora en Arquitectura, Màster en Disseny Industrial i Ergonomista. Codirectora del Master in Design a ONE HEALTH. Col·labora a TEMA Studio
  • Marta Delgado, Dissenyadora, Investigadora i Educadora a ARCHITECTURE WITH MEANING
  • Tetiana Klymchuk, PhD Data Scientist, professora a la UNIVERSITAT INTERNACIONAL DE CATALUNYA

17 d’octubre a les 18:00h. a Roca Barcelona Gallery, Joan Guell, 211-213, Barcelona

Imprescindible inscripció per assistir AQUÍ