'Chillida. Entre las formas', a la Roca Barcelona Gallery

'Chillida. Entre las formas', a la Roca Barcelona Gallery

Roca, en col·laboració amb la Fundación Eduardo Chillida-Pilar Belzunce inaugura ‘Chillida. Entre las formas’, una exposició que mostra la faceta més desconeguda de l’artista i que es podrà veure al Roca Barcelona Gallery a partir del proper 21 de gener a les 19:00h.

Aquesta exposició pretén descobrir al públic la vessant més desconeguda i personal de l’artista basc. La mostra girarà entorn de tres aspectes fonamentals de Chillida: la seva obra pública, les seves creacions gràfiques i els seus treballs de petit format que presenten la seva faceta més íntima. La mostra recull una miscel·lània de peces, projectes, escultures de petit format i diversos materials, obra gràfica, manuscrits i fotografies que ofereixen una visió homogènia i coherent del llenguatge de l’artista.

Entre aquestes peces destaca el manuscrit de Heidegger i Chillida, ‘L’art i l’espai’, que s’exposa per primera vegada a Barcelona. En aquesta obra el filòsof i l’escultor aprofundeixen sobre les interseccions i divergències de les seves obres i recorren les preocupacions que des d’ambdues disciplines porten l’home al límit del pensament.

‘Chillida. Entre les formas’ permet també indagar en la faceta arquitectònica de l’escultor, que es denominava a si mateix “arquitecte del buit”. En ella, s’estableix la interrelació entre les seves peces i l’espai.

Foto de portada de Hans Spinner