Els FAD reconeixen la “complexitat” del passeig marítim d’El Prat

Els FAD reconeixen la “complexitat” del passeig marítim d’El Prat

El treball de Jansana, de la Vila, de Paauw Arquitectes s’alça amb el guardó de Ciutat i Paisatge. En la categoria d’Intervencions Efímeres, s’ha premiat ‘Mies Missing Materiality’, el treball realitzat per Anna & Eugeni Bach, socis d’AxA, al Pavelló Mies Van Der Rohe

Publicat a El Periódico el 16 de juny de 2019

El Passeig Marítim del Prat de Llobregat, obra de l’estudi Jansana, de la Vila, de Paauw Arquitectes ha rebut aquest dimecres el Premi FAD de Ciutat i Paisatge 2019 en el marc d’una vetllada en què el guardó principal, el FAD d’Arquitectura 2019, ha reconegut el treball de l’arquitecte Alfredo Paya Benedito a l’Institut d’Educació Secundària Platja Flamenca, a Oriola (Alacant).

En la categoria d’Intervencions Efímeres, els 61 Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme han donat el reconeixement al treball realitzat per l’estudi Anna & Eugeni Bach al Pavelló Mies Van Der Rohe de Barcelona ‘Mies Missing Materiality’: el varen “vestir de blanc”, el varen “despullar de la seva materialitat” i, a la pràctica, el varen convertir en una maqueta de si mateix.

Sobre el premi al passeig del Prat, el jurat va valorar la subtilitat de la intervenció, així com la combinació entre el respecte per la preservació d’un espai natural fràgil i la invitació a la ciutadania, a través de l’obra, a fer-lo seu. “La complexitat de la feina fa d’ell un referent i un exemple per a aquest tipus d’actuacions”.

Sobre l’Institut de Oriola, els membres del jurat van destacar la creació d’ “un espai extraordinàriament ric”, “resposta contemporània, innovadora i sorprenent en el camp de l’arquitectura escolar”.

En l’apartat d’Interiorisme va ser guardonat el projecte de restauració de la sala de lectura de la biblioteca de l’edifici del Banc d’Espanya a Cibeles, Madrid, obra de Matilde Peralta de l’Amo.