Inauguració de l’exposició del seminari ‘Arquitectura al Paisatge Pirinenc’ a l’ETSAB

Inauguració de l’exposició del seminari ‘Arquitectura al Paisatge Pirinenc’ a l’ETSAB

Dilluns dia 24 d’octubre a les 19:30 inaugurem a la ETSAB l’exposició dels treballs que han sorgit de la celebració del Seminari Arquitectura al Paisatge Pirinenc del cicle Arquitectura i Territori organitzat per Arquitectes per l’Arquitectura amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i que es va desenvolupar del 23 al 29 de juliol passat.

El workshop ha desenvolupat projectes d’arquitectura i paisatge en grups de treball, amb la intervenció de professors convidats que han anat participant durant les diferents jornades en les sessions de correcció, i es consolida com una activitat de prestigi amb la participació d’estudiants i arquitectes vinguts de Barcelona, Granada, Mendrisio i Pamplona. El curs, que ha desenvolupat la seva activitat a Llessui, ha treballat quatre propostes de projectes de la zona, centrant-se en la vivència d’una experiència directa d’estudiants i professors, a partir de l’acostament al territori i del coneixement de l’obra a treballar.

Els conferenciants convidats aquest any han estat Carlos Ferrater, Ramon M. Puig, Toni Gironès, Ramon Artigues, Josep Bunyesc, Francisco Mangado i Esteve Bonell. Les sessions han estat obertes al públic, amb la voluntat d’apropar l’arquitectura, el territori i la creativitat a tothom.

Els temes de treball tractats durant aquest curs han estat:

  1. Conversió d’una estructura inacabada a la muntanya de Roni en Centre d’Informació
  2. Rehabilitació d’un paller per a centre social al poble d’Altron
  3. Rehabilitació d’una antiga escola a Surp, Rialp com a centre cívic
  4. Plaça Central de Llessui

Volem donar les gràcies a tots els nostres col·laboradors per la seva aportació al curs, que han fet possible aquesta primera edició. Agraïment especial a la població de Llessui que ens ha acollit amb els braços oberts.