Exposició “L’àlbum de l’arquitecte: Denise Scott Brown. Travelling with Denise

Exposició “L’àlbum de l’arquitecte: Denise Scott Brown. Travelling with Denise

Sala d’exposicions “La Cova” de la Demarcació de Girona del COAC. Plaça de la Catedral, 8. Girona

Sud Àfrica, Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Iugoslàvia, Califòrnia, són llocs que Denise Scott Brown va conèixer i va fotografiar. I són un recull d’aquestes fotografies les que formaran part de la cinquena mostra del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte que amb el títol “Denise Scott Brown. Travelling with Denise” s’exposarà del 8 d’abril al 20 de juny, a la sala La Cova de la Demarcació de Girona del COAC. 

Denise Scott Brown és una arquitecta, urbanista, escriptora, professora i sòcia de l’Estudi Venturi‐Scott Brown & Associates a Filadèlfia. Aquest Estudi d’arquitectura és considerat un dels més influents del segle XX. L’obra construïda,  l’activitat acadèmica i els llibres publicats entre els quals destaca  “Learning from Las Vegas” (1972) escrit conjuntament amb Steven Izenous, són una referència de la cultura arquitectònica contemporània.

D’entre els nombrosos premis que ha rebut se’n poden destacar el Design Mind Award (2007), la National Medal of Arts, el United States Presidential Award (1992), o l’Athena Award del Congress for the New Urbanism (2007).

L’any 1991 el jurat del premi Pritzker va atorgar el guardó al seu marit i soci Robert Venturi, però  la va excloure a ella. Malgrat les protestes de sectors molt importants de la professió i les manifestacions de propi Robert Venturi afirmant que Denise era l’autora de més del 50% de la feina de l’Estudi, el jurat no va rectificar.

Comissariat: Jeremy Tenenbaum / Maria Pia Fontana / Josep Maria  Torra

Amb la col·laboració
Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors. 

El material decoratiu de l’exposició és cortesia de Classics Florida i Toni Vallory.MESURES COVID-19
L’exposició es podrà visitar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.