Francesc Català-Roca. Retratar el disseny

Francesc Català-Roca. Retratar el disseny

Conferències, xerrades  30/03/2023 – 19:00 | Centre de Documentació del Museu del Disseny

Fotografia i disseny sempre han anat de la mà. Per fer conèixer els seus treballs, dissenyadors i empresaris han necessitat fotògrafs que els plasmessin en catàlegs comercials, anuncis i reportatges. Tant és així que podríem fer una història del disseny a partir de fotografies.

Quin paper va jugar aquesta iconografia del disseny en la construcció de la seva història? Hem canviat la manera de retratar el disseny? Quins usos fem actualment de la fotografia i, especialment, de la de Català-Roca? Aquestes són algunes de les qüestions que volem plantejar en una conversa al voltant de la vitrina Francesc Català-Roca. Retratar el disseny amb la que ens hem sumat a la celebració del centenari del naixement d’aquest fotògraf.

En aquesta ocasió hem convidat a l’equip d’edició i disseny de la revista Apartamento, a Valentín Roma, director de la Virreina Centre de la Imatge i a Laura Terré, historiadora de la fotografia i comissària de l’any Francesc Català-Roca que moderarà la conversa.

Data: Dijous 30 de març, 19 h

Lloc: Centre de Documentació del Museu del Disseny

Preus: Entrada gratuïta fins a omplir aforament.


Foto: Autoretrat de Francesc Català-Roca, c. 1969. MDB. Fons Antoni Bonamusa. © Fons Fotogràfic F. Català-Roca – Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.