L’Agrocité Gagarine Truillot d’Archikubik (AxA) al sud-est de París, a prova d’especuladors

L’Agrocité Gagarine Truillot d’Archikubik (AxA) al sud-est de París, a prova d’especuladors

La nova ciutat agrària que projecta Archikubik (AxA) serà la concentració d’horts urbans més gran del món: 25.000 m2. Una ciutat ecològica modèlica, propulsada per l’economia circular

Entrevista a “Perspectiva”, l’arquitectura a Catalunya Ràdio, gener 2021 | Josep Lluís Blàzquez

Anem a les “banlieues” del sud-est de París, concretament a Ivry-sur-Seine, on els arquitectes del despatx català Archikubik (AxA) estan treballant intensament en un edifici emblemàtic i de gran valor històric, la Cité Gagarin Truillot, i tot el seu entorn.

La nova ciutat agrària que projecta Archikubik serà la concentració d’horts urbans més gran del món: 25.000 m2. Una ciutat ecològica modèlica, propulsada per l’economia circular. Els seus habitants, els que sempre hi havien estat. Res de gentrificacions, parcs temàtics, inversors especulatius ni centres comercials. Els nous habitatges respondran al nou paradigma postpandèmia, amb profusió d’espais exteriors i compartits. En total, 95.000 m2 d’habitatges, 53.000 d’activitats i oficines, 2.000 de comerços i 12.000 d’equipaments, sobre un projecte urbà de 44.000 m2 d’espais públics.

N’hem estat parlant amb un dels arquitectes fundadors d’Archikubik, Marc Chalamanch.

Podeu sentir l’entrevista AQUI

Durada: 18’16”