Learning from pandemic | ETSAV

Learning from pandemic | ETSAV

Workshop sobre la docència d’arquitectura en temps de pandèmia, celebrat del 4 al 10 de setembre

Des del departament de projectes del Vallès es plantegen unes jornades extraordinàries, adreçades a l’estudiantat de l’ETSAV: un workshop per a desenvolupar propostes i escenaris que permetin garantir l’aprenentatge en temps de pandèmia, sota el títol ‘Learning from pandemic’.

El workshop te caràcter voluntari i es desenvolupa, al marge de les assignatures de TAP, de manera presencial als espais exteriors del campus i amb totes les mesures de seguretat: mantenint les distàncies i fent ús continuat de la mascareta higiènica. Es treballa en petits grups autònoms i estables durant tota la setmana.

El workshop s’inicia el divendres 4 de setembre a les 16h a l’aparcament de l’ETSAV, i dura fins al vespre del dijous 10 de setembre, amb la presentació de les propostes finals.

Presencialitat: Buscar la màxima presencialitat física com a espai fonamental de l’aprenentatge. Tanta com sigui possible dins la seguretat i la responsabilitat del moment.

Inici: Garantir un inici presencial. Amb el workshop, però també amb els resultats produïts, on tots els cursos puguin incrementar les condicions físiques i disposar de la màxima qualitat d’espais en temps de pandèmia.

Distància i traçabilitat: Proposar reduir les distàncies garantint la seguretat. Com ha de ser l’aprenentatge d’arquitectura en temps de pandèmia? La seguretat i la traçabilitat dels participants com a material de projecte. Com podem anar al màxim de l’aprenentatge amb aquestes condicions que tenim ara.

Oportunitat: Aprofitar aquesta alteració sobrevinguda com una gran oportunitat de projecte. De projecte arquitectònic, però també de projecte acadèmic. Quina és la proposta docent en un any de pandèmia. L’alteració com a proposta. Les mesures com a oportunitat.

Acció: El workshop com a acció d’inici per a presentar noves escenografies docents per un curs altament alterat. Per a oferir espais adaptats a la panèmia on es pugui garantir un augment d’interaccions necessàries en tot procés d’aprenentatge.

Més informació a:

https://learningfrompandemic.wixsite.com/workshop

Instagram @dpa.etsav.