MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: OCTAVIO MESTRE

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: OCTAVIO MESTRE

REFORMA DE LA CASA OLLER

2019 – 2021

La casa Oller és una finca Modernista de l’any 1903, catalogada individualment pels valors patrimonials que, com admetia una remunta, va exigir redactar un Pla Especial Integral. Originalment pensada com a seu corporativa de la companyia, finalment es va optar per rehabilitar els pisos modernistes d’època i dotar-los de la tecnologia més moderna.

La promoció es complementa amb una “infinity pool” a la planta coberta i solàrium amb tarima deck, i sauna, jacuzzi, gimnàs i trasters a la planta soterrani, per a ús exclusiu dels residents.

L’obra va implicar reforçar l’estructura, doblar murs per passar instal·lacions, refer cornises i motllures, mantenir els paviments Nolla d’època, rescatar esgrafiats i vidrieres emplomades… tot perquè sembli que no s’ha fet res (sempre Il Gattopardo), havent-ho refet tot. L´obra combina l’atmosfera de 1.900 amb les comoditats actuals.

Les lluminàries, la claraboia, les baranes de vidre, tots els elements contemporanis els hem dissenyat a l’estudi. Com un bon escenògraf, la major part de les vegades, es tracta que la nostra feina passi desapercebuda.

Habitatge tipus- Pis mostra Gran Via 658

Plantejar l’interiorisme d’un pis en una finca de tant caràcter implica un exercici de respecte cap a la preexistència…  si hi ha catifes, fer servir colors llisos per resaltar els terres de Nolla, escollir un mobiliari neutre que pugui agradar a tothom, en no ser un encàrrec per a un client final. Tampoc no interessa gastar gaire. Així doncs, amb aquestes consideracions escometem el projecte, un espai obert de sala, menjador, cuina… el dormitori principal en suite, la galeria.

Part del mobiliari són peces escollides (taula de Jean Prouvé, la cadira BKF i la dels Eames, llums de Santa Cole, sempre originals), mentre la resta, són peces dissenyades a l’estudi. La il·luminació de Ca2l i la pintura del Fernando Alday i de la Cuca acaben de configurar la intervenció.


Autors: Octavio Mestre arquitectos

Project Management: Colliers- Carolina Pérez, arquitecta

Interiorisme del pis mostra: Bernardita Jofre, arquitecta  

Fotografia: Cristina Reche

Estructura: Javier Monte, arq

Ing Instalaciones: OTP

Constructora Ppal: PENTA

Restauración Vidrieras: Metaphora Vitralls

Clima y electricidad: SURIS


La Casa Oller ha estat seleccionada per la revista ‘Pro-Arquitectura’ entre els 20 millors projectes del 2022 a Espanya, i únic projecte a la categoria ‘Residencial’.