‘Modos de ver Valencia’

‘Modos de ver Valencia’

Modos de ver Valencia’ és un simposi organitzat per AxA amb la col·laboració de l’IVF, l’Ajuntament de València, el CTAV, la Càtedra Blanca Barcelona i l’ETSA-UPV

Modos de ver Valencia’ és un simposi que se celebrarà els dies 15 i 16 de novembre a Valencia, organitzat per l’associació Arquitectes per l’Arquitectura i amb la col·laboració de l’IVF, l’Ajuntament de València, el CTAV, la Càtedra Blanca Barcelona i l’ETSA-UPV.

Comissariat per Alberto Peñin Llobell, doctor arquitecte i catedràtic de l’ETSAB, comptarà amb la participació dels següents ponents:

_Xerardo Estévez, arquitecte i ex-alcalde de Santiago de Compostela

_Carlos Ferrater, doctor arquitecte, membre de la Reial Acadèmia de BBAA de Sant Jordi

_María Rubert de Ventós, doctora arquitecta, catedràtica d’Urbanisme de la UPC

L’acte s’iniciarà amb el visionat d’un document audiovisual que ha comptat per a la seua elaboració amb veus implantades a València que compartiran la seua mirada sobre la ciutat. Totes respondran a una pregunta doble, relacionada amb un diagnòstic crític i amb un desig: quina ciutat veuen i reconeixen, i quina ciutat volen i imaginen a través de les seves opinions, imatges i escenaris:

1.- Una ciutat mediterrània. Josep Vicent Boira, geògraf, Catedràtic d’Universitat i autor de nombrosos llibres, comissariat del Govern per al Corredor Mediterrani.

2.- Una ciutat activa. Manuel Illueca, Dr. Economista, professor universitari, director de l’Institut Valencià de Finances.

3.- Una ciutat novel·lada. Rafa Lahuerta, escriptor, autor del llibre Noruega.

4.- Una ciutat naturalitzada. Elisabeth Quintana, arquitecta i paisatgista, autora de la reurbanització de l’entorn del Mercat Central

5.- Una ciutat planejada. Alberto Peñín Ibáñez, Dr. Arquitecte, membre de la Reial Acadèmia de Sant Carles.

6.- Una ciutat de ciutats. Carmen Martínez Ramírez, alcaldessa de Quart de Poblet.

7.- Una ciutat social, Jordi Quiñonero, Sociòleg

8.- Una ciutat material, Begoña Serrano, Dra. Arquitecta, directora de l’Institut Valencià de l’Edificació.

9.- Una ciutat empresa, Antonio Olmedo president de l’Associació Valenciana de promotors APROVA.

10.- Una ciutat viva, Elena Azcárraga, directora General d’Habitatge i Regeneració Urbana de la Generalitat Valenciana


El programa contempla la conferència ‘Cómo ganar un Pritzker’ a càrrec del periodista Llàtzer Moix dimarts 15 a les 19:00h. a la seu del CTAV, i dimecres 16 el debat a les 19.00 a la sala d’actes del Palau Boïl Arenós, amb presencia de representants de l’Ajuntament de València, el Col·legi d’Arquitectes i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de València.

Podéis seguir la retransmisión en directo en este enlace:
https://youtu.be/Y4qDrBHRRP8


Amb el patrocini de Compac, Madergia, Becsa, Figueras, i Technal.