Nou cas d’incompliment de la Llei d’Arquitectura catalana | Ramon Sanabria

Nou cas d’incompliment de la Llei d’Arquitectura catalana | Ramon Sanabria

Aena ha resolt el concurs convocat per a la nova Terminal Satèl·lit de l’Aeroport del Prat

Aena ha resolt el concurs convocat per a la nova Terminal Satèl·lit de l’Aeroport del Prat adjudicant-ho a un equip amb una baixa del 45% sobre el preu dels honoraris de sortida.

És molt indignant per diversos motius.

El primer, que tractant-se d’un aeroport català, Aena no tingui en compte la Llei d’Arquitectura Catalana, on de forma clara i precisa es diu que la baixa econòmica tindrà un tractament irrellevant. Un 45%, gairebé la meitat dels honoraris, no té res d’irrellevant.
I el segon, és que el president d’Aena és en l’actualitat Maurici Lucena, un català del PSC, i per tant el suposem coneixedor de l’existència de la Llei d’Arquitectura Catalana de 2017.

Finalment, res més recordar “una vegada més” l’error estratègic i de gestió que suposa plantejar la baixa d’honoraris tècnics, amb el que això implica: fer un projecte poc definit, amb els consegüents problemes de gestió de les obres i el seu inevitable encariment.

Una vegada més, tot i que el COAC ho ha denunciat, ens trobem davant d’una irresponsable actuació dels nostres polítics, que tant de bo aprenguessin d’una vegada per totes com es gestionen aquestes coses a la resta d’Europa.

Ramon Sanabria, Arquitectes i President d’AxA