‘Pensar la ciutat. Una mirada polièdrica de la vida urbana’, coordinat per Joan Muñoz

‘Pensar la ciutat. Una mirada polièdrica de la vida urbana’, coordinat per Joan Muñoz

A finals del mes de maig i durant el mes de juny, es cel·lebrarà a la llibreria ‘La Central’ de Mallorca un curs que barreja diferents mirades sobre la ciutat, en un debat multidisciplinari coordinat per Joan Muñoz

Què significa pensar la ciutat? Quines implicacions polítiques, filosòfiques o estètiques té avui en dia el fet de reflexionar sobre l’experiència de la vida urbana? Amb aquest curs pretenem abordar la noció de ciutat des de diferents perspectives i àmbits d’estudi, de tal manera que sigui possible teixir un debat multidisciplinari sobre les principals representacions, tensions, conflictes i ambivalències que històricament han tingut lloc en l’espai públic. Per tal d’il·lustrar els diversos enfocaments teòrics de partida —històrics, literaris o antropològics— s’exploraran els vincles mantinguts entre l’arquitectura i els seus relats, s’analitzaran les traces culturals d’una poètica urbana i es repassaran les transformacions viscudes al barri del Raval de Barcelona.

Programa:

23 de maig
Sessió a càrrec de Marta Llorente. És doctora en Arquitectura i professora titular de Teoria de l’Arquitectura i d’Antropologia de la Ciutat a la Universitat Politècnica de Catalunya. Està vinculada a dues línies d’investigació de la UPC: Art, Estètica i Antropologia de l’Espai i al Grup de Recerca GIOPACT.
Lectura: La ciudad: huellas en el espacio habitado

6 de juny
Sessió a càrrec d’Àlex Matas. És doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i professor de la mateixa disciplina a la Universitat de Barcelona. És membre del Grup de Recerca de la UB “Literatura Comparada en l’espai intel·lectual europeu”.
Lectura: La ciudad y su trama

20 de juny 
Sessió a càrrec de Miquel Fernández. És doctor en Antropologia Social i professor de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment està vinculat a l’ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió).
Lectura: Matar al Chino

Joan Muñoz és llibreter de La Central i responsable de les seccions d’Estudis Literaris i d’Historiografia de La Central de Mallorca. Llicenciat en Història i Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada.

Calendari: Els dimarts 23 de maig, 6 i 20 de juny, de 19:30h a 21h.
Preu: 35 euros (3 sessions)
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01

Fotografia: Manolo Laguillo