Portes obertes per La Mercè

Portes obertes per La Mercè

Diumenge 24 de setembre de 10:00 a 20:00h al Pavelló Mies van der Rohe

El diumenge 24 de setembre, per celebrar amb vosaltres les festes de la ciutat, us convidem a una jornada de portes obertes al Pavelló Mies van der Rohe des de les deu del matí fins a les vuit del vespre. Podreu gaudir gratuïtament d’aquest referent internacional de l’Arquitectura Moderna que tenim a la ciutat de Barcelona.

Tot i que la seva mida al costat dels grans edificis coetanis que té al costat i la seva horitzontalitat no el fan destacar, són mil metres quadrats de la millor arquitectura, envoltats d’un jardí frondós amb grans arbres que s’incorpora a través dels vidres a l’espai de la sala noble. Una sala d’estar de més de 150 metres quadrats on hi descobrireu les cadires Barcelona, que són una icona en el món del disseny i el mur d’ònix daurat -un material semipreciós que no sol trobar-se en peces d’aquestes dimensions- i que no carrega el pes de la coberta, d’això se n’ocupen les vuit columnes cruciformes que es distribueixen magistralment per incorporar-se a l’espai en què des d’un extrem l’escultura de bronze de Georg Kolbe es reflecteix i balla a l’aigua.

Va ser part de l’Exposició Internacional de l’any 1929 només durant uns mesos, però Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich establiren les bases d’una manera nova d’entendre l’arquitectura, que ha inspirat i inspira encara a arquitectes, fotògrafs, dissenyadors i artistes a qui periòdicament convidem a modificar el Pavelló per estimular noves reflexions i mirades.

Si veniu hi podreu veure la intervenció artística Psicoarquitectura d’Oscar Abraham Pabón.

Aprofiteu la diada de la Mercè per descobrir-ho!

No cal reserva prèvia. Veniu, gaudiu i compartiu, també a maps, instagram, facebook i twitter.
@fundaciomies#miesbcn