Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea | Premis Mies van der Rohe 2024

Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea | Premis Mies van der Rohe 2024

16 projectes catalans nominats, entre ells els socis d’AxA BAAS, OAB, Peris+Toral, Josep Ferrando, Mendoza Partida, BAX studio i Miralles Tagliabue EMBT

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe anuncien avui els nominats al Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea / Premis Mies van der Rohe (EUmies Awards) 2024. Un total de 362 obres destacades realitzades en 38 països europeus diferents. 

Els EUmies Awards van iniciar el seu 18è cicle el maig del 2023, amb una xarxa de nominadors experts i les associacions d’arquitectura de tot Europa que van proposar aquests 362 projectes a ser considerats pel jurat. Ara, el jurat seleccionarà 40 projectes i després visitarà els finalistes, una oportunitat per parlar amb els arquitectes, els seus equips, els clients i promotors del projecte i aquelles persones sobre les quals les obres tenen repercussió. 

⚫ Del llistat de 362 projectes hi ha 29 projectes nominats a l’estat espanyol, entre ells:

 10 obres construïdes a Catalunya i 3 a les Illes Balears 

 3 obres construïdes per equips catalans a Itàlia, Finlàndia i Romania  

362 obres, 38 països; 125 regions; 240 llocs 7 membres del jurat

El jurat d’enguany està presidit per Frédéric Druot (París/Bordeus), que estarà acompanyat per Martin Braathen (Oslo), Pippo Ciorra (Roma), Tinatin Gurgenidze (Tbilisi/Berlín), Adriana Krnáč ová (Praga), Sala Makumbundu (Luxemburg) i Hrvoje Njiric  (Zagreb). 

Els EUmies Awards 2024 reconeixeran les millors obres construïdes a Europa finalitzades entre abril de 2021 i maig de 2023. El cicle 2024 reflexionarà sobre els reptes actuals als quals s’enfronten ciutadans, arquitectes, clients, promotors, responsables polítics i altres professionals en el context de l’European Green Deal. 

List of Works_EUmies Awards 2024